Vitesse en Feyenoord houden punt over aan krachtmeting

Reacties

Feyenoord heeft in Arnhem een punt gepakt tegen Vitesse. Beide teams waren aanvallend onmachtig, met een doelpuntloos gelijkspel als resultaat.

Vitesse en Feyenoord houden punt over aan krachtmeting

Vitesse en Feyenoord gaven elkaar bijzonder weinig toe. De wedstrijd vond met name plaats op het middenveld en als de bal de voorhoede bereikte, waren de aanvallers nauwelijks in staat gevaarlijk te worden. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer hoefde voor rust slechts in te grijpen op een schot van Bertrand Traore, terwijl de Rotterdammers de andere keeper Piet Velthuizen zelden serieus op de proef stelden.

Daar leek in de 23ste minuut wél een goede kans op te volgen toen Elvis Manu opdook in kansrijke positie, maar Vitesse-aanvoerder Guram Kashia, die terugkeerde in de basisopstelling, voorkwam dat met een handsbal. Het leverde de Georgiër slechts geel op. Ook Lex Immers en Jordy Clasie stichtten gevaar, terwijl Karim El Ahmadi een aanval slecht uitspeelde. In de 62ste minuut profiteerde Immers bijna van een misverstand tussen Kashia en Velthuizen, maar de doelman werkte de bal net op tijd weg.

Na dit moment kwam de wedstrijd een beetje los. Dat leverde Vitesse kansen op via Zakaria Labyad en Abiola Dauda, maar het schot van de Marokkaanse aanvaller werd geblokt, terwijl Dauda stuitte op de goed keepende Vermeer. Aan de andere kant dook invaller Mitchell Te Vrede acht minuten voor tijd in kansrijke positie op, maar Kashia voorkwam dat hij kon uithalen, waardoor de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Voor Feyenoord was het al de twaalfde keer in 2014 dat het de nul hield, het vaakst van alle teams in de Eredivisie. De Rotterdammers dalen door het puntenverlies echter wel naar de vierde plaats op de ranglijst. Vitesse, dat na 23 (!) wedstrijden weer eens de nul hield, staat elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.