Rutten enthousiast over komst Van Ginkel: 'Dát is ambitie'

Reacties

Is de komst van Marco van Ginkel (23) naar PSV een briljante zet of gaat het huren van de middenvelder verkeerd uitpakken? In VI geven diverse prominenten antwoord op die vraag.

Rutten enthousiast over komst Van Ginkel: 'Dát is ambitie'

De voormalige Vitesse-middenvelder wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Chelsea door PSV, dat zelfs een eerste optie tot koop op hem bedong. De Eindhovenaren zagen Van Ginkel, die afgelopen zomer ook al in de belangstelling van de Eredivisie-koploper stond, als buitenkansje. Aan concurrentie op het middenveld bij PSV dus geen gebrek, aangezien Jorrit Hendrix, Andrés Guardado, Davy Pröpper, Adam Maher en Stijn Schaars ook al tot de opties behoren voor trainer Phillip Cocu.

Voormalig PSV-coach Fred Rutten is heel duidelijk. 'Het is vooral een compliment aan PSV. Alle credits, dát is ambitie', looft Rutten, die in het verleden diverse keren in Eindhoven werkte én Van Ginkel bij Vitesse een seizoen onder zijn hoede had. 'Het straalt uit dat je écht wilt winnen. Niet alleen naar de buitenwereld toe, maar ook richting je spelers. Een teken van: Wakker worden! In alle grote Europese competities is dit heel normaal. Je moet niet zeuren, maar gewoon vechten voor je plek.'

De momenteel werkloze Rutten heeft nog altijd een hoge pet op van zijn voormalige pupil, die bij zijn eerste wedstrijd voor PSV direct van FC Utrecht verloor (1-3 in de beker), maar zondag revanche nam tegen de Domstedelingen door met een goal bij te dragen aan de 0-2 uitzege.

'In Arnhem heeft Marco een enorme groeispurt gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Ik vond hem een voorbeeldprof. Onverstoorbaar, hij ging altijd maar door. Ik verwachtte toen wel dat hij naar een grote club zou gaan, hij had echt een geweldig jaar. Alleen had ik gehoopt dat dat een grote club in Nederland zou zijn. Maar ja, als José Mourinho dan belt en aan die jongen laat blijken dat hij alles weet over zijn ontwikkeling… Dat zegt genoeg, logisch dat je dan kiest voor Chelsea', besluit Rutten, die Van Ginkel in zijn tijd bij Feyenoord ook al eens polste voor een terugkeer op de Nederlandse velden.

In de nieuwe VI en op VI Premium is een uitgebreid verhaal te lezen over de komst van Van Ginkel naar PSV. Behalve Rutten komen ook voormalig Vitesse-ploeggenoot Theo Janssen en boezemvriend en kersvers ploeggenoot Davy Pröpper uitgebreid aan bod. Bovendien erkent Van Ginkel zelf dat zijn tackle op Mark van der Maarel te hard was en kijkt technisch manager Marcel Brands terug op de transferperiode.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.