Rutten dik tevreden na winst op Rijeka: 'We doen echt mee'

Feyenoord-trainer Fred Rutten is zeer te spreken over de overwinning van zijn ploeg in het Europa League-duel met HNK Rijeka (2-0), maar veel belangrijker: de Rotterdammers bezetten na vier speelronden de tweede plaats achter Sevilla.

'We doen echt mee en hebben uitzicht op de volgende ronde in de Europa League', zei Rutten tegenover RTL 7. 'Voor de rust speelden we erg goed. We hebben veel energie in deze wedstrijd gelegd en dat leverde al snel een paar gevaarlijke momenten.'

'Ik ben dan ook heel erg tevreden. Europees met 2-0 winnen, dat is knap. In de eerste helft had het eigenlijk al 3-0 moeten staan, want het was geen buitenspel. In dat geval loopt de wedstrijd na de rust gemakkelijker. In de tweede helft hadden we het lastig. Rijeka ging meer druk zetten en wij hadden moeite de vrije man te vinden.'

'Rijeka kreeg kansen, dat is inherent aan Europees voetbal', wist de coach. 'Maar het team viel niet uit elkaar.' In Rotterdam kwam Colin Kazim-Richards opnieuw niet tot scoren. Toch was Rutten tevreden over het spel van zijn spits. 'Hij mist een beetje de geluksfactor, maar wij zijn content met hem. Hij heeft ons vandaag goed geholpen, maar had net de pech dat zijn inzet van de lijn werd gehaald.'

Op de speculaties over een mogelijke nieuwe spits tijdens de winterstop wilde Rutten niet ingaan. 'Daar bemoei ik me niet mee, ik ben er voor de korte termijn. En dat is zondag tegen Vitesse. Een belangrijke wedstrijd tegen een goede ploeg die heel leuk voetbal speelt', besloot de voormalige oefenmeester van de Arnhemmers.