Russische competitie begint met nieuw racisme-schandaal

De Russische competitie is welgeteld een wedstrijd aan de gang en het eerste schandaal heeft zich al voltrokken. Het stadion van Spartak Moskou was nu het decor.

Russische competitie begint met nieuw racisme-schandaal

De wedstrijd tussen Spartak Moskou en FK Ufa was precies een halfuur bezig, toen Emmanuel Frimpong (foto) zich liet provoceren door een toeschouwer. De voormalige speler van Arsenal, sinds een jaar uitkomend voor Ufa, zou door een supporter van Spartak racistisch begend zijn en toonde die zijn middelvinger. Met een rode kaart tot gevolg.

Racisme behoort bijna tot de orde van de dag in de stadions in Rusland, de gastheer van het WK 2018. Met hulp van een speciale racisme-inspecteur moet dit probleem zo snel mogelijk worden verbannen, maar vooralsnog rijgen de schandalen zich aaneen sinds zijn aanstelling een halfjaartje geleden. Tot nu toe heeft er dus nog amper verbetering plaatsgevonden.

Ondanks de vroege rode kaart voor Frimpong lukte het Spartak Moskou de seizoensouverture niet te winnen. Met Quincy Promes in de basis en Aras Özbiliz de hele wedstrijd op de bank werd het 2-2, maar de partij krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Spartak Moskou werd in april ook al gestraft wegens het racistische gedrag van zijn supporters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen