Özbiliz verdenkt trainer van racisme en krijgt straf

Reacties

Aras Özbiliz kan een zware straf tegemoet zien van zijn club Spartak Moskou. De ex-Ajacied heeft in een interview keihard uitgehaald naar zijn trainer Murat Yakin.

Özbiliz verdenkt trainer van racisme en krijgt straf

Özbiliz (25) beweert in gesprek met de Russische krant Sport Express dat hij om etnische redenen door zijn coach is teruggezet naar het tweede. Özbiliz is een Armeniër, Yakin is een Zwitser met Turks bloed. En dat ligt gevoelig, sinds de Armeense genocide.

Na zijn vertrek bij Ajax in 2012 bloeide Özbiliz op in de Russische competitie. Hij verdiende met zijn goede spel voor Kuban Krasnodar een transfer naar Spartak Moskou, waar hij sinds de aanstelling van Yakin niet meer in de plannen voorkomt.

Hoewel Özbiliz volledig was hersteld van een knieblessure, liet Yakin hem al een paar weken links liggen. En uitgerekend op 24 april, de dag dat de Armeniërs de genocide herdenken, werd de aanvaller teruggezet naar het tweede. Volgens Özbiliz was dat geen toeval.

De club, waar ook Quincy Promes onder contract staat, meldt dat de speler inmiddels zijn excuses heeft aangeboden, maar dat hij nog wel zal worden gestraft voor zijn uitspraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.