Russische bondscoach passeert aanvoerder Dzyuba na uitgelekte sekstape

Reacties

Artem Dzyuba is zijn plek bij de Russische nationale ploeg voorlopig kwijt. Deze week lekte er een pikante video van de 32-jarige aanvoerder uit en bondscoach Stanislav Cherchesov heeft daarop besloten hem buiten de selectie te houden.

Russische bondscoach passeert aanvoerder Dzyuba na uitgelekte sekstape
© Pro Shots

De privé-video van Dzyba zorgde in Rusland voor de nodige ophef. Cherchesov zit daar niet op te wachten en heeft Dzyuba niet in zijn selectie opgenomen voor de interlands tegen Moldavië (vriendschappelijk), Turkije en Servië (beide Nations League). Dat is op zich opmerkelijk, omdat Dzyuba de vaste aanvoerder is en in de laatste vier Nations League-duels nog een basisplaats had.

Cherchesov benardukt dat het dan ook geen keuze op basis van sportieve overwegingen is. 'De situatie met Artem heeft vanuit sportief oogpunt niets met de nationale ploeg van Rusland te maken. Daarom vind ik het niet nodig om hier dieper op in te gaan', laat hij weten in een statement.

De bondscoach is bang dat de situatie van zijn spits alleen maar voor afleiding gaat zorgen, terwijl zijn ploeg de punten hard nodig heeft. Toch wilde hij er nog kort iets over kwijt: 'Zowel op als naast het veld moet iedereen zich gedragen als een speler van de nationale ploeg.'

Programma Rusland


Do 12 nov. 2020

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.