Russische bond mild voor Spartak na racistische uitingen

Reacties

Alleen kinderen onder de twaalf jaar en vrouwen mogen de komende twee uitwedstrijden van Spartak Moskou bezoeken. Dit omdat supporters van de club van Quincy Promes zich hebben misdragen.

Russische bond mild voor Spartak na racistische uitingen

De gastheer van het WK 2018 heeft onlangs bij de bond in de persoon van Alexei Tolkachev een anti-racisme-inspecteur aangesteld, maar dat weerhield de Moskovieten zich er niet van zich flink te misdragen tijdens een bezoekje aan Arsenal Tula.

Vlaggen met Keltische kruizen behoren drie jaar voor het naderende voetbalfeest, dat het WK heet, nog steeds tot de orde van de dag in de Russische stadions. En gek genoeg was dat volgens de bond niet eens de zwaarste overtreding die werd geconstateerd. Er werden hogere boetes uitgedeeld voor bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk en vooral de thuisclub werd aangepakt wegens de slechte organisatie rond het duel.

Zo viel er een supporter van het dak van het stadion, die daarbij zijn armen brak. Arsenal Tula moet daardoor een thuisduel op neutraal terrein spelen en een boete van rond de vijftienduizend euro aftikken, ook omdat de thuiswedstrijd daarvoor tegen Torpedo Moskou in een veldslag was ontaard op de tribunes.

De club van Promes (foto) moet twaalfduizend euro betalen en mag dus geen mannen van twaalf jaar en ouder meenemen naar de uitduels naar Mordovia Saransk en Terek Grozny. Voor zover ze de teleurstellende nummer zeven van de Premier League in deze verre uitwedstrijden (650 om 1.500 kilometer) al van plan waren te steunen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.