Ruiz maakt het seizoen definitief af bij PSV

Reacties

PSV heeft de tijdelijke komst van Bryan Ruiz afgerond. De Eindhovense topclub huurt de 28-jarige aanvaller de rest van dit seizoen van Fulham, waar hij overbodig was.

Ruiz maakt het seizoen definitief af bij PSV

Ruiz maakte in het verleden furore bij FC Twente, dat in 2010 mede dankzij zijn 24 doelpunten in 34 competitieduels voor het eerst in de historie de landstitel pakte. Een jaar later werd de aanvaller uit Costa Rica voor zo'n twaalf miljoen euro verkocht aan Fulham. Maar de duurste aankoop van The Cottagers groeide onder manager Martin Jol nimmer uit tot een vaste waarde. Na de wisseling van de wacht veranderde de situatie niet voor de vleugelspeler, die onder Jols opvolger René Meulensteen nog meer op een zijspoor raakte.

Real Betis bereikte eerder deze week met Fulham nog een principeakkoord over de overgang van Ruiz. Voor bijna een miljoen euro zou de aanvaller op huurbasis van Craven Cottage naar Estadio Benito Villamarín verhuizen. Zeker met het oog op het komende WK wil de Costa Ricaan meer aan spelen toekomen dan in Londen het geval was. PSV meldde zich vrijdag ook voor Ruiz bij Fulham en bereikte eveneens een akkoord met de Londense club, maar er waren meer gegadigden. Zo hoopte ook het Hamburger SV van trainer Bert van Marwijk de aanvaller tijdelijk over te nemen. Maar Ruiz kiest voor een huurperiode in Eindhoven.

Zondag rondde Ruiz zijn tijdelijke transfer af. Overigens hebben de Eindhovenaren geen optie tot koop bedongen. Aangezien PSV al is uitgeschakeld in de Europa League en de strijd om de KNVB-beker, zal de voormalige FC Twente-aanvaller alleen in de Eredivisie in actie komen. Het is nog de vraag wanneer Ruiz kan debuteren, aangezien hij eerst een werkvergunning moet aanvragen. Volgende week zondag hervat PSV de competitie met het bezoek aan Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.