Rubin verruilt FC Utrecht voor Silkeborg

Reacties

Na Kristoffer Peterson vertrekt ook Rubio Rubin bij FC Utrecht. De Amerikaanse aanvaller heeft in de zoektocht naar speeltijd een contract getekend in Denemarken bij Silkeborg IF.

Rubin verruilt FC Utrecht voor Silkeborg

Rubin ontwikkelde zich aanvankelijk razendsnel nadat Utrecht hem in de zomer van 2014 had opgepikt. In zijn eerste seizoen kwam het toen pas achttienjarige talent tot 28 Eredivisie-optredens en drie doelpunten. De Amerikaan groeide zelfs uit tot international, maar de laatste anderhalf jaar was zijn aandeel in het eerste elftal beperkt.

'Het was een wens van Rubio om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij een team in een Europese competitie', licht trainer en technisch manager Erik ten Hag de transfer van Rubin toe op de clubwebsite. 'De mogelijkheden bij FC Utrecht waren beperkt. Met deze transfer gunnen wij hem de mogelijkheid om elders voor zijn kans te gaan.'

Eerder liet Utrecht Peterson al naar Heracles Almelo gaan. De van PSV gehuurde Menno Koch keerde terug naar Eindhoven, terwijl het Ghanese talent Rodney Antwi naar FC Volendam is vertrokken. Daartegenover staat de komst van Zakaria Labyad en Wout Brama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.