Routiniers Mertesacker en Rosicky langer bij Arsenal

Reacties

Arsenal heeft de contracten van Per Mertesacker en Tomas Rosicky verlengd. De Londense club maakt uit principe nooit bekend voor hoeveel jaar spelers bijtekenen, maar naar verluidt stond Mertesacker nog tot 2015 onder contract en kon Rosicky na dit seizoen gratis uit het Emirates Stadium vertrekken.

Routiniers Mertesacker en Rosicky langer bij Arsenal

Daar heeft de clubleiding van The Gunners nu een stokje voor gestoken. Zowel de 29-jarige Mertesacker als de 33-jarige Rosicky blijft de komende seizoenen daardoor een rol spelen in de jacht op de eerste hoofdprijs van Arsenal sinds 2005, toen het de FA Cup won.

De komst van Mertesacker in 2011 deed aanvankelijk veel stof opwaaien, maar inmiddels is de 1 meter 98 lange verdediger uitgegroeid tot een van de steunpilaren in het team van manager Arsène Wenger. Rosicky speelt al sinds 2006 voor Arsenal, maar is de laatste twee jaar steeds minder vaak basisspeler. Vorige week vestigde hij echter nog de aandacht op zich met een schitterende stift tegen Sunderland (4-1).

Wenger spreekt dan ook zijn vreugde uit over het langere verblijf van zijn twee routiniers. 'Zij zijn ervaren spelers met uitzonderlijk kwaliteiten, die zichzelf voortdurend hebben bewezen op het hoogste niveau. Dit nieuws vergroot het toch al grote gevoel van saamhorigheid in onze spelersgroep alleen maar meer.'

Zowel Mertesacker als Rosicky zegt op de clubwebsite zich thuis te voelen bij Arsenal. 'Als klein jongetje nam ik na mijn eerste bezoek aan Engeland een Arsenal-shirt mee als souvenir. Jaren later ben ik een echte Gunner geworden', aldus Mertesacker.

En Rosicky: 'Sinds ik bij Arsenal speel, heb ik me altijd de juiste man op de juiste plaats gevoeld. Ik wil nog altijd kampioen worden met Arsenal. Dat is mijn grote doel en ik zal er alles aan doen om dat te bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.