Routinier Defoe keert terug in Engelse selectie

Reacties

Jermain Defoe keert terug in de selectie van Engeland. De spits van Sunderland heeft met zijn veertien doelpunten in de Premier League een plek verdiend op de lijst van bondscoach Gareth Southgate. Verder kent de selectie enkele debutanten.

Routinier Defoe keert terug in Engelse selectie

Defoe speelde drieënhalf jaar geleden zijn laatste interland. Op 15 november 2013 verloor hij met Engeland met 0-2 van Chili in een vriendschappelijke wedstrijd. Het leek lange tijd zijn laatste dienst voor de nationale ploeg na 55 interlands en negentien doelpunten, maar nu keert de inmiddels 34-jarige aanvaller dus terug bij The Three Lions.

Defoe kan zich mogelijk opwerpen als mentor van de jongere spelers die geselecteerd zijn. James Ward–Prowse en Nathan Redmond (beiden Southampton), Michael Keane (Burnley) en Michail Antonio (West Ham United) kunnen namelijk hun debuut maken voor het Engelse elftal.

Engeland speelt op 22 maart een vriendschappelijke interland tegen Duitsland en vervolgt daarna de WK-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Litouwen. De ploeg van Southgate staat bovenaan in zijn poule, met Slovenië als belangrijkste achtervolger op twee punten verschil.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.