Roura: 'Logisch toch dat wij afhankelijk zijn van Messi?'

Ondanks de domper van de late gelijkmaker van Ander Herrera was Barcelona-assistent Jordi Roura tegen Athletic de Bilbao vooral blij met de invalbeurt van Lionel Messi. De Catalaanse grootmacht kwam op bezoek bij de Basken niet verder dan 2-2.

Roura: 'Logisch toch dat wij afhankelijk zijn van Messi?'

Messi zat vanwege de naweeën van zijn hamstringblessure op de bank. Bij een 1-0 achterstand moesten de Catalanen een beroep doen op de wereldster. Met een schitterend doelpunt (het honderdste van Barcelona dit seizoen in competitieverband) en een assist leek Messi zijn ploeg vervolgens naar de zege te leiden, maar de treffer van Herrera zorgde alsnog voor een remise.

'Of wij afhankelijk zijn van Lionel Messi?', vroeg Roura zich tijdens de persconferentie af. 'Ja, Leo is de beste speler van de wereld. Dan is het logisch dat je het ziet als hij er niet is.' Die complimenten komen in de week dat Barcelona dinsdag met liefst 4-0 onderuit ging tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. In dat duel kon Messi als basisspeler het verschil juist niet maken.

'Stapje voor stapje is Messi aan het herstellen van zijn blessure', gaf Roura een medisch rapport. 'We hopen dat hij snel weer helemaal fit is. Al zijn er natuurlijk ook andere spelers. Alex Song was geweldig en ook Thiago speelde goed. Alexis Sánchez verdient ook lof voor zijn spel.'

Roura: 'Dat Bilbao in de slotfase gelijk maakt, is jammer, maar we hebben wel gedomineerd in de tweede helft. We hebben het net niet kunnen afmaken. Maar een punt in deze moeilijke uitwedstrijd is niet slecht. Het toont nog maar eens dat bijna alle wedstrijden in onze competitie zwaar zijn.'

Barcelona heeft nu met nog vijf duels te gaan veertien punten voorsprong op achtervolger Real Madrid. De Madrilenen kunnen in de derby tegen Atlético dat gat terugbrengen naar elf punten. De opleving van Messi geeft Barcelona voor de CL-return tegen Bayern weer een sprankje hoop op de finale.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen