Rotherham United eerste scalp QPR-manager Hasselbaink

Na ruim een maand in dienst van Queens Park Rangers heeft Jerrel Hasselbaink zijn eerste zege kunnen begroeten. Rotherham United was het eerste slachtoffer (0-3).

'Als we zo blijven spelen, komt de zege steeds dichterbij', toonde Hasselbaink zich dinsdag positief na het 1-1 gelijkspel tegen Blackburn Rovers al positief. De oud-international kreeg vier dagen zijn gelijk met een 3-0 overwinning op Rotherham United.

Hasselbaink dankte zijn eerste succes op de bank bij QPR aan Junior Hoilett en Matthew Phillips, die in een tijdsbestek van drie minuten de wedstrijd in het voordeel van de Londense ploeg beslisten. In de 52ste minuut opende Hoilett de score met een schot met links, waarna Phillips niet veel later zijn voorbeeld volgde.

Sebastian Polter maakte in blessuretijd het feest compleet door op aangeven van Leroy Fer de 0-3 te maken. Enkele minuten eerder was Tjaronn Chery ook binnen de lijnen gekomen.

Door de eerste overwinning na acht duels met Hasselbaink op de bank klimt QPR naar de vijftiende plaats in het Championship, waarin Rotherham United de nummer twintig is.