Rostov-coach Kirichenko: 'Gekregen waar we voor kwamen'

FK Rostov-coach Dmitri Kirichenko reist met een goed gevoel terug naar Rusland. De onervaren trainer, die het stokje overnam van Kurban Berdyev, stelde dat zijn ploeg met het 1-1 gelijkspel tegen Ajax kreeg waar de equipe voor naar Nederland was gevlogen.

'Ajax had het overwicht en de controle over de wedstrijd, maar dat hadden we op voorhand wel aan zien komen', zei de hoofdcoach tijdens zijn perspraatje na het eerste duel met de Amsterdammers in de play-offs van de Champions League. 'We hadden al verwacht dat we weinig aan aanvallen toe zouden komen.'

Toch kwam Rostov uit een vrije trap van Christian Noboa op voorsprong. Door een benutte strafschop van Davy Klaassen kwam Ajax nog voor rust tot 1-1, de uiteindelijke eindstand. 'En zo hebben we gekregen waar we voor zijn gekomen', concludeerde hij dolblij. 'Daar moet ik het team de credits voor geven, want je kon zien dat de spelers wat vermoeid waren. Dan is 1-1 een geweldig resultaat in een uitwedstrijd.'

Adviseur
Over zijn eigen toekomst kon hij weinig kwijt. 'Of het klopt dat Berdyev in de rust nog in de kleedkamer is geweest? Zeker, ik acteer slechts een hoofdcoach te zijn. Berdyev was mee als adviseur en hij heeft me in de pauze wat tips gegeven en we hebben over wat zaken gediscussieerd. Daar doe ik niet geheimzinnig over.'

Zoals Kirichenko ook niet geheimzinnig doet over de reden van de afwezigheid van verdediger en steunpilaar Bastos. 'Hij staat voor een transfer naar Lazio', zei hij onomwonden. 'We hebben hem gevraagd deze twee wedstrijden nog mee te spelen, maar hij moet nog een medische keuring ondergaan. Om die reden wilde hij geen risico lopen en dus niet spelen. Maar we moeten hem niets kwalijk nemen, maar dankbaar zijn. Hij heeft ons in zijn tijd bij Rostov veel gegeven.'