Cillessen schuldbewust: 'Ik zit niet lekker in mijn vel'

Jasper Cillessen baalt er als een stekker van dat hij opnieuw een negatieve hoofdrol heeft vertolkt bij Ajax. De doelman erkende dat hij momenteel niet in vorm is.

Cillessen speelde in het eerste duel met FK Rostov in de play-offs van de Champions League met 1-1 gelijk. De Russen kwamen in de dertiende minuut al op voorsprong. Een vrije trap van Christian Noboa viel binnen in de verre hoek en Cillessen ging daarbij niet vrijuit.

'Ja, natuurlijk baal ik dan flink', erkende Cillessen in gesprek met Ziggo Sport. 'Het was net als tegen Frankrijk', refereerde de doelman aan het oefenduel van het Nederlands elftal. Op 25 maart verloor Nederland met 2-3 van Frankrijk en scoorde Antoine Griezmann al na zes minuten uit een vrije trap. Ook toen verdween de bal in de hoek van Cillessen. 'Ik was het zicht even kwijt. En dan ben je te laat…'

'Ik zit niet in mijn meest gelukkige fase', vervolgde de Oranje-international. 'Daar probeer je langzaam uit te komen, maar dat gaat niet in één dag. Ik train er keihard voor. In de warming-up en op de training gaat het perfect. Natuurlijk zit ik momenteel niet lekker in mijn vel, ik speel niet goed. Ik hoop dat het langzaamaan beter gaat.'

Over de teamprestatie was Cillessen wél positief. 'We hebben een uur lang fantastisch gespeeld en genoeg kansen gecreëerd. Ik zag net een statistiek, we hebben 22 keer op doel geschoten. Dat geeft hoop voor de volgende wedstrijd. Hopelijk kunnen we het dan afmaken. Hoe we spelen geeft in ieder geval vertrouwen.'