Rosheuvel derde nieuweling bij Roda JC

Reacties

Mikhail Rosheuvel blijft in tegenstelling tot SC Cambuur wel behouden voor de Eredivisie. De 25-jarige vleugelspits heeft voor twee jaar getekend bij Roda JC Kerkrade, waar de ex-speler van Almere City FC, AZ en Heracles Almelo de derde nieuweling is.

Rosheuvel derde nieuweling bij Roda JC

Met het oog op komend seizoen trok Roda eerder al verdediger Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en middenvelder Adil Auassar (Excelsior) aan. Net als dat tweetal is Rosheuvel transfervrij, omdat zijn contract met het gedegradeerde Cambuur afliep.

Rosheuvel was afgelopen seizoen lang niet altijd basisspeler bij Cambuur, maar technisch directeur Ton Caanen ziet in hem een versterking. 'Mikhail is een snelle aanvaller en valt op door zijn enorme gedrevenheid. Het is een speler die past in het nieuw te bouwen team van Roda JC.'

Rosheuvel staat met de Limburgers voor zijn vijfde Eredivisie-seizoen. In het shirt van AZ, Cambuur en Heracles scoorde de Amsterdammer acht keer in 91 competitieduels. Bij Almere City was Rosheuvel in 88 Jupiler League-duels veertien keer trefzeker.

Tegenover de komst van Auassar, Brouwers en Rosheuvel staat het grote aantal Roda-spelers dat het aflopende contract nog altijd niet heeft verlengd. Van de selectie van afgelopen seizoen hebben slechts acht leden een doorlopende verbintenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.