Sanering bij Roda JC kost Vrede zijn baan

Reacties

Assistent-trainer Regillio Vrede vertrekt bij Roda JC Kerkrade. De Limburgers laten weten dat er geen plek meer is voor de oud-speler en dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Hij was afgelopen seizoen assistent van Darije Kalezic, die eerder al moest vertrekken en inmiddels elders onderdak vond.

Door bezuinigingen is er voor komend seizoen plaats voor slechts één assistent. 'Aangezien de club, in het kader van de verdere financiële gezondmaking, heeft gekozen om nog maar één assistent trainer bij het eerste elftal te betrekken scheiden de wegen van Vrede en Roda JC', zo luidt de verklaring van de club.

De 43-jarige Vrede, die als speler tussen 1996 en 2002 meer dan honderdvijftig duels speelde voor Roda was sinds het seizoen 2012/13 in dienst van de club. In het seizoen 2014/15 was hij ook eindverantwoordelijk voor de beloftenploeg.

Na het ontslag van Ruud Brood, eind 2013, nam Vrede zelfs voor twee duels het stokje over als ad-interim trainer van Roda, samen met Rick Plum. Na de komst van John Dahl Tomasson werd hij weer assistent.

De club maakte ook bekend dat fysiek- en conditietrainer Gert Jan van Dijk, die vorig jaar overkwam van PSV, vertrekt.

Sanering bij Roda JC kost Vrede zijn baan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.