Rosenborg loopt met dank aan Bendtner warm voor Ajax

Rosenborg BK heeft in eigen land de uitschakeling voor de Champions League met een zege naar de achtergrond gewerkt. De komende Europese Ajax-opponent maakte mede dankzij Nicklas Bendtner korte metten met Kristiansund BK (4-1).

Rosenborg, dat op 17 augustus in Amsterdam met Ajax strijdt om een plaats in de Europa League, kwam in de dertiende minuut op voorsprong. Pål André Helland opende op aangeven van Vegard Eggen Hedenstad de score. In de 39ste minuut verdubbelde Bendtner de marge uit een strafschop, die werd toegekend na een overtreding op uitblinker Helland.

Een kwartier na rust bracht Daouda Bamba Kristiansund BK met een aansluitingstreffer terug in de wedstrijd. Maar onder aanvoering van Bendtner maakte Rosenborg een einde aan de illusies van de gasten. De spits nam de 3-1 voor zijn rekening en bereidde ook de 4-1 van Milan Jevtovic voor.

Met de ruime zege werd niet alleen de bittere nasmaak van de uitschakeling door Celtic weggespoeld, maar werd ook de status van koploper bevestigd. Rosenborg vergrootte de voorsprong tot acht punten op nummer twee Sarsborg 08, dat zondag nog in actie komt.