Rosenborg BK lijdt historische nederlaag

Rosenborg BK heeft ook haar tweede wedstrijd in de Noorse competitie verloren. De regerend landskampioen uit Trondheim was niet opgewassen tegen outsider Viking FF en leed een 2-0 uitnederlaag. Het was voor het eerst sinds 1977 dat Rosenborg haar eerste twee competitieduels verloor.

Toni Kuivasto en Morten Berre tekenden voor de doelpunten namens Viking. Tot overmaat van ramp moest Rosenborg het duel grotendeels met tien man afwerken. Middenvelder Odd Inge Olsen kreeg al na negentien minuten de rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Na de thuisnederlaag tegen Odd Grenland (0-1) van vorige week was dit de tweede tegenvaller op rij voor de titelhouder. Zoals gezegd verloor RBK 25 jaar geleden voor het laatst zijn eerste twee competitieduels. In dat jaar veroverde de ploeg pas op de vijfde speeldag de eerste punten.

Behalve Rosenborg zijn ook SK Brann en Bryne FK nog zonder punten in de Noorse Tipeliga. Brann verloor met 1-0 van Moss FK, terwijl Bryne het nakijken had tegen FK Bodø/Glimt: 4-0. SFK Lyn gaat na twee speelronden verrassend aan de leiding in Noorwegen. De ploeg versloeg titelkandidaat Lillestrøm SK met 2-0.

Bekijk hier al onze video's