Rooney: 'Weten dat het beter moet, maar zijn er klaar voor'

Reacties

Engeland heeft zijn voorbereiding op het EK afgesloten met een nipte overwinning op Portugal. Desondanks zorgt die moeizame zege (1-0) voor vertrouwen.

Rooney: 'Weten dat het beter moet, maar zijn er klaar voor'

'Ik ben tevreden hoe we we ons geduld hebben bewaard. Het resultaat volgde na een lange periode van aanhoudende druk', analyseerde bondscoach Roy Hodgson tegen de BBC. De Engelsen speelden na een rode kaart voor Bruno Alves bijna een uur met een man meer. 'We hadden veel balbezit en moesten een opening vinden tegen een compact en goed georganiseerd Portugal.'

Hodgson was vooral tevreden dat zijn team na overwinnigen op Turkije en Australië (beide met 2-1) nu ook eens een keer won zonder tegentreffers. 'Het is onze derde overwinning op rij. En dat tegen een team dat hoger staat op de FIFA-ranking, dus er is geen reden om ontevreden te zijn', pareerde hij de kritiek op het spel van zijn ploeg.

Aanvoerde Wayne Rooney meende wel dat er nog een schepje bovenop moest. 'We weten dat we beter moeten spelen. Maar het is een goed teken dat we ook deze wedstrijd wonnen. We zijn er klaar voor. We zijn nog niet op ons best geweest, maar we hebben wel goede resultaten neergezet.'

Engeland bereikte twintig jaar geleden de halve finale op het EK in eigen land, maar speelde daarna nooit meer een rol van betekenis op een Europese eindronde. In 2000 sneuvelde het in de groepsfase, in 2004 en 2012 na penalty's in de kwartfinale en in 2008 deed het niet eens mee. Nu wacht een poule met Rusland, Wales en Slowakije.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.