Rooney troeft Van Persie af met nieuw megacontract

Reacties

Wayne Rooney heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2019 aan Manchester United bindt. Hij wordt daarmee de bestbetaalde speler uit de Premier League. Bovendien blijft de multifunctionele Red Devil na zijn spelersloopbaan aan de club verbonden.

Rooney troeft Van Persie af met nieuw megacontract

Rooney wordt volgens Engelse media de eerste speler wiens salaris de grens van 300 duizend pond per week doorbreekt. De Engelse international gaat omgerekend per week zo'n 365 duizend euro verdienen. Daarmee troeft hij Robin van Persie, die tot nu toe evenveel als Rooney opstreek, ruimschoots af.

De 28-jarige aanvaller stond nog tot medio 2015 onder contract bij Manchester United, maar diende al diverse keren een transferverzoek in. Met de nieuwe deal hoopt United hem tevreden te stellen.

Uitdaging
'Wayne is sinds ik hem in 2003 liet debuteren voor Everton uitgegroeid tot de beste speler van Engeland', aldus manager David Moyes. 'Ik geniet er van dat ik nu weer dagelijks met hem werk. Hij heeft zijn talenten op geweldige wijze uitgebouwd. Met zijn kwaliteiten speelt hij een enorm belangrijke rol in mijn toekomstplannen bij deze club. Ik ben dolblij dat hij die uitdaging met zijn contractverlenging heeft geaccepteerd.'

Moyes verwacht dat Rooney Sir Bobby Charlton zal aflossen als topscorer aller tijden van Manchester United. Rooney staat nu op 208 goals, terwijl Charlton er 249 maakte. 'Ik ben er zeker van dat hij dat record op zijn naam gaat schrijven en de eerste speler in de historie van deze club wordt die de grens van 250 doelpunten doorbreekt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.