Rooney stevent af op basis in beladen topper tegen Chelsea

Wayne Rooney maakt maandagavond in de thuiswedstrijd tegen Chelsea een goede kans op een basisplaats bij Manchester United. Dat heeft manager David Moyes voorafgaand aan de beladen topper op Old Trafford laten weten.

Rooney stevent af op basis in beladen topper tegen Chelsea

Want beladen is de doorgaans toch al zinderende confrontatie met Chelsea zeker. Rooney is sinds het uiten van zijn vertrekwens, vanwege zijn bijrol in de schaduw van Robin van Persie, het voornaamste transferdoelwit van The Blues. José Mourinho heeft al meerdere malen laten weten Wazza graag aan zijn selectie toe te voegen, maar Moyes en United zijn standvastig: Rooney mag niet vertrekken.

Dat Rooney uitgerekend tegen Chelsea mogelijk voor het eerst dit seizoen weer in de basis start is ronduit pikant te noemen. Mourinho kondigde voorafgaand aan de kraker tegen titelconcurrent United nog aan de 27-jarige aanvaller nog steeds te willen inlijven, maar te zullen wachten met een bod tot na het duel, dat maandag om 21.00 uur begint.

Mocht Rooney alsnog vertrekken bij United, dan is dat de zoveelste tegenvaller voor Moyes op de transfermarkt. De vijftigjarige opvolger van de gestopte Sir Alex Ferguson verwelkomde deze zomer nog geen enkele directe versterking voor zijn selectie en hoopt nog altijd dat Leighton Baines en Marouane Fellaini in zijn kielzog van Everton naar United verhuizen.

Belachelijk
United bood onlangs nog bijna 35 miljoen voor het tweetal, maar Everton wees dat voorstel af als belachelijk. Moyes vindt echter dat de carrières van Baines en Fellaini stagneren door het transferbeleid van The Toffees. 'Als ik nog manager van Everton was geweest en Sir Alex had om Baines en Fellaini gevraagd, dan had ik het heel moeilijk gevonden om nee te zeggen. Je moet altijd handelen naar gelang wat het beste is voor de spelers.'

Moyes benadrukte dat de verstandhouding met zijn oude werkgever niet verstoord is door de moeizame onderhandelingen, maar ondertussen richten The Red Devils zich al wel op andere spelers. Zo worden met Fábio Coentrão, Angel di María en Mesut Özil drie spelers van Real Madrid genoemd als mogelijke versterkingen voor de kampioen van Engeland, nu De Koninklijke dicht bij het afronden van de recordtransfer van Gareth Bale is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen