Transferdagboek 18/08: Jackson Martínez, Willian, Falcao

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/08: Jackson Martínez, Willian, Falcao

Zaterdag wisten we in deze rubriek al te vermelden dat naast Wayne Rooney ook Jackson Martínez hoog op het verlanglijstje staat van Chelsea. Duidelijk is, door de starre houding van Manchester United wat betreft het verkopen van Rooney, dat de spits van FC Porto nu proriteit nummer één moet worden als de landskampioen het laatste bod van 45 miljoen euro afwijst.  

Chelsea zou zo'n dertig miljoen euro willen betalen voor Jackson Martínez. Maar van dat bedrag lijkt FC Porto niet erg gediend. Jackson Martínez maakte afgelopen seizoen 34 competitiedoelpunten en verlengde zijn contract afgelopen april nog tot en met de zomer van 2018. Daarom staan de Portugezen volledig in hun recht om de hoofdprijs voor de goaltjesdief te vragen. 

FC Anzhi heeft te maken met een flinke leegloop en nu zou de Braziliaan Willian de volgende zijn die de club uit Dagestan gaat verlaten. Opvallend genoeg riep hij eerder deze week dat hij een club als Liverpool wel zou zien zitten. En of het zo had moeten zijn… Er sijpelen berichten naar buiten vanuit de Engelse media dat de aanvaller wel eens de stap naar Anfield zou kunnen maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dan Radamel Falcao, want de Colombiaanse superster is enkele weken na zijn komst bij AS Monaco zeer ontevreden. De aanvaller zou onder valse voorwendselen voor 45 miljoen euro naar de hyperambitieuze club zijn gehaald en daarom nu alweer weg willen. Zodoende zou Falcao zijn aangeboden bij Real Madrid, maar volgens Marca zijn de Spaanse hoofdstedelingen absoluut niet van plan om hem te halen.

En dat is opvallend. Vorig seizoen, toen José Mourinho nog de touwtjes in handen had bij Real Madrid, was de club zeer geïnteresseerd in de diensten van Falcao. Maar nu de Portugees is ingeruild voor Carlo Ancelotti, hoeft de Colombiaan niet meer te komen. Mocht Falcao niet vertrekken, dan heeft hij nog niets te klagen. Met een jaarsalaris van om en nabij de veertien miljoen euro wordt zijn rekening in elk geval flink gespekt.

Dan AC Milan, want dat is naarstig op zoek naar versterkingen. De Italiaanse club heeft twee doelwitten: Adem Ljajic (Fiorentina) en Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain). Maar heel gemakkelijk gaat het niet worden om de aanvaller en verdediger naar San Siro te halen. AC Milan is namelijk niet de enige ploeg die in de markt is voor de twee spelers.

Zo wordt Ljajic ook begeerd door Atlético Madrid. Volgens de Spaanse sportkrant AS heeft die club al een hoger bod uitgebracht op de Serviër dan AC Milan. De Italianen blijven vooralsnog steken op acht miljoen, terwijl Atlético Madrid al tien miljoen heeft geboden. Sakho wordt gevolgd door Liverpool, maar zou volgens de Italiaanse berichtgeving een avontuur in de Serie A meer zien zitten.

De Engelse tabloids struikelen zondagochtend weer over elkaar heen met beweringen over de toekomst van Wayne Rooney. De 27-jarige aanvaller viel zaterdag tijdens de 4-1 overwinning op Swansea City na zestig minuten in voor Ryan Giggs en lijkt ondanks zijn vertrekwens op Old Trafford te blijven, maar The Sunday Times stookt het vuur nog maar eens op door te stellen dat hij nog altijd naar Chelsea wil verkassen en dat Arsenal zijn tweede optie is.

Sunday People meldt zondagochtend zelfs dat Chelsea een bod van circa 45 miljoen euro heeft klaarliggen voor de Engelse international, voor wie op Stamford Bridge een vierjarig contract ter waarde van circa 350 duizend pond per week (!) in het verschiet ligt. Volgens de zondagkrant wil Chelsea binnen 48 uur een antwoord van United, want als The Blues opnieuw een afwijzing ontvangen schakelen ze over naar Plan B.

En dat back-upplan betreft ook geen kleine jongen. Als de komst van Rooney onhaalbaar blijkt, kan Borussia Dortmund een riant bod op Robert Lewandowski tegemoet zien. Chelsea denkt zeker te weten dat de clubleiding van BVB mee zal werken met een miljoenentransfer, aangezien het aartsrivaal Bayern München dan een poets kan bakken.

De huidige stand van zaken is immers dat Lewandowski, die onlangs een fikse opwaardering van zijn aflopende contract kreeg, komende zomer transfervrij de overstap maakt naar de club die afgelopen seizoen ook al Mario Götze wegkaapte uit het Signal Iduna Park. Maar als Chelsea met een bod van meer dan dertig miljoen euro op de proppen komt, zou dat scenario in één klap van de baan kunnen zijn. De vraag is evenwel of Lewandowski akkoord gaat met een transfer. De Pool heeft zijn zinnen immers al tijden gezet op een transfer naar Bayern.

Onrust bij Arsenal. De Londenaren hebben behalve de transfervrije Yaya Sanogo nog geen enkele versterking voor het nieuwe seizoen binnen en verloren zaterdag op eigen veld met 3-1 van Aston Villa. De fans van The Gunners schreeuwden met spandoeken om de eerder deze zomer door Ivan Gazidis beloofde miljoenenaankopen.

Daags na de pijnlijke nederlaag tegen Villa heeft manager Arsène Wenger toegegeven dat er inderdaad nog spelers bij moeten komen. 'Hun reactie is begrijpelijk. Ze betalen veel geld om ons te zien spelen, dus moeten wij beter spelen en wedstrijden winnen. Mijn boodschap voor hen is: blijf ons steunen, want het is nog een lang seizoen. We hadden de wedstrijd ook kunnen winnen met deze spelers op het veld, maar we werken hard aan de komst van nieuwe spelers. We zijn bereid geld uit te geven als we de juiste kandidaten vinden.'

Een van die kandidaten zou Arda Turan kunnen zijn. De Turkse aanvallende middenvelder heeft een gelimiteerde afkoopsom van 24 miljoen euro in zijn nog twee jaar doorlopende verbintenis bij Atlético Madrid en kan al rekenen op interesse van zijn oude club Galatasaray en de Franse rijkeluisclub AS Monaco.

Volgens Arda's zaakwaarnemer is de Premier League echter de meest logische bestemming van zijn cliënt. 'Er zijn een paar clubs geïnteresseerd. Liverpool is daar een van en Arsenal een ander. We hebben weinig concrete aanbiedingen, maar we hebben met twee clubs al gesproken over zijn salaris.'

We sluiten af met wat quotes van Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti. Als we de 54-jarige Italiaan moeten geloven laat de recordtransfer van Gareth Bale naar De Koninklijke nog wel even op zich wachten. 'Op dit moment denk ik niet dat hij op korte termijn komt, er is niets nieuws te melden. Maar ik moet oppassen met praten over Bale, want het ligt gevoelig bij Tottenham Hotspur. Vorige keer kreeg ik al klachten van André Villas-Boas.' Daar we gaan we dus nog wel wat meer over horen, lijkt het zo…

Bekijk hier al onze video's