Rooney schiet United naar zege, City laat winst glippen

Manchester United blijft tweede in de Premier League na een 4-1 zege op nummer laatst Portsmouth. Manchester City had het moeilijk tegen Hull City en zag de ploeg in de slotfase een punt mee naar huis nemen.

Portsmouth-Manchester United 1-4Zonder groots te spelen heeft Manchester United gewonnen van hekkensluiter Portsmouth. Na 25 minuten legde Michael Brown Wayne Rooney neer in het strafschopgebied. De aanvalsleider van United benutte zelf de strafschop. Zes minuten later kwam Pompey, waar Avram Grant voor het eerst als technisch verantwoordelijke op de bank zat, op gelijke hoogte. Een onhandige overtreding van Nemaja Vidic op Frederic Piquionne betekende eveneens een strafschop. Kevin-Prince Boateng Tomasz Kuszczak, die keepte vanwege een blessure van Edwin van der Sar, vanaf elf meter.

Kort na rust was het wederom Rooney die trefzeker was. Op aangeven van Ryan Giggs scoorde de geblokte spits. In de 54ste minuut mocht Rooney zijn derde van de dag maken. Giggs was onderuit gegaan na een fout van Piquionne en de derde strafschop van de wedstrijd was een feit. In de slotfase tekende Giggs voor de 4-1 zege voor de ploeg van Alex Ferguson.

Manchester City-Hull City 1-1Manchester City had een moeilijke middag tegen Hull City dat de miljoenenploeg uitstekend weerstand bood. Hull, dat vlak boven de rode streep bivakkeert, speelde gedegen en was zeker niet de mindere van The Citizens, waar Nigel de Jong negentig minuten meedeed en bijna per traditie zijn gele kaart binnenhaalde.

Op slag van rust verlengde Anthony Gardner ongelukkig met zijn hoofd een schot van Shaun Wright-Phillips zodat City de leiding nam. Nadat Joleon Lescott na de hervatting al een bal knap van de lijn haalde, slaagde Hull er toch in een gelijkspel af te dwingen. De ingevallen Jan Vennegoor of Hesselink werd vastgehouden door Kolo Touré. De daaruit voortkomende strafschop werd door Jimmy Bullard tot gelijkmaker gepromoveerd.

Wigan Athletic-Sunderland 1-0Wigan Athletic heeft zich goed hersteld van de 9-1 nederlaag tegen Tottenham Hotspur van vorige week. Nadat Jason Scotland al de paal had geteisterd, maakte Hugo Rodallega een kwartier voor de tijd de beslissende treffer.

West Ham United-Burnley 5-3Na elf wedstrijden zonder zege, slaagde West Ham United er eindelijk weer eens in drie punten te pakken. Tegen Burnley nam de ploeg voor de zekerheid maar een 5-0 voorsprong. Jack Collison, Junior Stanislas, Carlton Cole (penalty), Guillermo Franco en Luis Jiménez (nogmaals penalty) hadden daarvoor gezorgd. De eindsprint van Burnley, die drie treffers opleverde, was niet voldoende. Steven Fletcher (2) en Chris Eagles scoorden.

Fulham-Bolton Wanderers 1-1Na ruim een half uur bracht Ivan Klasnic de bezoekers op voorsprong. Een doelpunt van Damien Duff een kwartier voor tijd bezorgde Fulham een punt.