Rooney schiet Man United op Old Trafford langs Fulham

Martin Jol ging opnieuw ten onder tegen Manchester United, dat door de nipte overwinning op Fulham op Old Trafford de koppositie in de Premier League verstevigde.

Manchester United profiteerde van de misstap van stadsgenoot City, dat zaterdag bij Stoke City niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Maar de 1-0 overwinning op Fulham was allesbehalve overtuigend. Misschien wel tekenend voor de moeizame avond was de manier waarop Manchester United enkele minuten voor rust aan de winnende treffer kwam. Fulham-back John Arne Riise raakte een voorzet van Ashley Young verkeerd. Jonny Evans profiteerde en bood Wayne Rooney de kans de score te openen.

Fulham moest zich aanvankelijk in de tweede helft beperken tot verdedigen. Manchester United domineerde zonder dat het overwicht in de score tot uitdrukking bracht. In de slotfase weerstond de formatie van Ferguson de druk van Fulham, dat tevergeefs een strafschop claimde na een actie van Michael Carrick op Danny Murphy.

Voor Jol kwam er zodoende ook een vervolg op zijn slechte reeks tegen Manchester United, dat nimmer verloor van een ploeg met de Scheveninger als manager. Bij de thuisploeg overheerste een gevoel van opluchting na de zege, waardoor de voorsprong op nummer twee City groeide tot drie punten. Foto: VI Images