Rooney neemt icoon Charlton ook Man Utd-record af

Sir Bobby Charlton is weer een record kwijtgeraakt aan Wayne Rooney, die zich zaterdag de titel topscorer aller tijden van Manchester United eigen maakte. De aanvaller van Manchester United tekende in de blessuretijd van het bezoek aan Stoke City voor zijn 250ste goal voor de club.

Rooney (31) kwam twee weken terug met zijn treffer tegen Reading al naast Charlton, die in de periode 1956 tot 1973 in 758 wedstrijden 249 keer scoorde in het shirt van Manchester United.

Dat record is nu gebroken door Rooney, die in zijn 546ste duel voor The Mancunians zijn 250ste treffer maakte. Daarmee is hij alleen topscorer aller tijden van Manchester United. Het doelpunt leverde ook nog een punt op. Omdat Rooney in blessuretijd een vrije trap in de kruising schoot, werd het 1-1 in Stoke-on-Trent.

Rooney had in 2015 Charlton ook al afgelost als topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg, toen hij in het EK-kwalificatieduel met Zwitserland uit een strafschop zijn vijftigste interlandgoal maakte. Inmiddels staat hij op 53 doelpunten voor The Three Lions.