Record Rooney geeft Chinese geruchten nieuwe wending

Reacties

Wayne Rooney's evenaring van het illustere record van Sir Bobby Charlton brengt een vertrek bij Manchester United opvallend genoeg wellicht juist dichterbij.

Record Rooney geeft Chinese geruchten nieuwe wending

In het FA Cup-duel met Reading evenaarde Rooney clublegende Sir Bobby Charlton als topscorer aller tijden van United. Allebei hebben zij nu 249 doelpunten voor The Red Devils gemaakt. Rooney is trots, maar is pas echt tevreden als hij Charlton bij zijn volgende doelpunt definitief onttroont.

'Dit is een enorme eer voor me, om topscorer aller tijden te zijn van een reusachtige club als Manchester United. Dat ik nu op gelijke hoogte sta met Sir Bobby is onwerkelijk, zo eervol. Daar geniet ik echt van', aldus Rooney tegen BT Sport.

De 31-jarige aanvaller annex middenvelder richt zijn vizier echter op doelpunt nummer 250, waarmee hij het record alleen in handen zou krijgen. 'Ik wil er minimaal nog één maken, het liefst in eigen huis. We spelen nu twee keer thuis (tegen Hull City en Liverpool, red.) dus hopelijk kan ik er dan eentje scoren.'

Met dat volgende doelpunt zou Rooney zichzelf mogelijk beschikbaar maken voor een transfer. Vorige maand schreven Engelse kranten dat de ex-speler van Everton twee Chinese clubs vorige maand in de wachtkamer zou hebben geplaatst, omdat hij eerst Charlton wilde onttronen. Nu die mijlpaal binnen handbereik is, lijkt een winters vertrek dichterbij te komen.

Mourinho
Manager José Mourinho, die Rooney in de competitie pas acht keer in de basis liet beginnen, blikte ook alvast vooruit op zijn 250ste goal. 'Het evenaren van het record is geweldig, maar ik wil dat Wayne er nog een maakt. Een heel belangrijke bovendien, eentje in de allerlaatste minuut, of een in een heel grote wedstrijd. Hij is heel belangrijk in de kleedkamer en dat gunnen we hem allemaal. Sir Bobby Charlton is Sir Bobby Charlton, maar het zou fantastisch zijn als Wayne de geschiedenis in gaat als topscorer aller tijden van deze club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.