Rooney neemt het op voor Van Gaal: 'Geef ons de schuld'

Reacties

Niet Louis van Gaal, maar de spelers van Manchester United moeten de schuld krijgen van de slechte prestaties van de club, vindt Wayne Rooney. De aanvoerder vindt dat zijn ploeg er wel erg makkelijk vanaf komt, terwijl Van Gaal alles over zich heen krijgt.

Rooney neemt het op voor Van Gaal: 'Geef ons de schuld'

United verloor afgelopen zaterdag van nummer negentien Sunderland en het was niet eens onterecht. 'We hebben een heel goede groep spelers en het is soms frustrerend dat we niet naar onze kwaliteiten presteren', vertelt Rooney in Engelse media.

'De manager heeft veel kritiek gekregen, maar het ligt aan ons. Wij zijn de spelers en wij moeten presteren. Dat hebben we niet altijd gedaan. Wat dat betreft zijn we er makkelijk vanaf gekomen, want de manager krijgt de meeste schuld. Maar wij staan op het veld, wij moeten winnen. Dat hebben we niet genoeg gedaan dit seizoen', weet de dertigjarige Rooney, die al vijf keer kampioen van Engeland werd met United.

Naast de mindere prestaties in de competitie doet ook de uitschakeling in de Champions League pijn bij de aanvoerder van United en het Engelse nationale elftal. In plaats daarvan reist de ploeg donderdag af naar Denemarken voor het Europa League-duel met FC Midtjylland: 'Dit is niet waar we aan het begin van het seizoen hoopten te zijn, maar nu we er toch zijn laten we hem dan maar winnen', aldus Rooney.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.