Rooney: 'Ik wil dat mijn ploeg speelt zoals ik deed'

Reacties

Het was jaren geleden dat de persruimte van St. Andrew's, het stadion van Birmingham City, nog eens zo vol had gezeten als donderdag voor de presentatie van Wayne Rooney als manager van Blues.

Rooney: 'Ik wil dat mijn ploeg speelt zoals ik deed'
© Pro Shots

Rooney vertelde het massaal uitgerukte journaille wat hij voor ploeg wilde zien. 'Ik wil dappere spelers hebben, dat heb ik ook bij mijn vorige clubs gevraagd. Ik wil dat ze risico's nemen. Ze zullen fouten maken, ja, dat hoort bij voetbal. Ik wil dat mijn spelers vooruit voetballen. We hebben ontzettend goede aanvallers, die moeten we gebruiken, aan de bal krijgen. Dat is een bepaalde mentaliteit', legde Rooney uit.

'Ik wil dat mijn ploeg speelt zoals ik deed. Hard werk, toewijding, risico's, creativiteit. Het is ook een speelstijl die opwindend en vermakelijk is voor de supporters. Maar uiteindelijk draait het allemaal om winnen. Die mentaliteit wil ik niet alleen bij het eerste, maar rondom de hele club. Deze groep staat nu zesde en er zit meer in.'

Waar het toe moet leiden? Rooney windt er geen doekjes om. 'Ik wil met deze club naar de Premier League, we hebben nog een hoop werk te doen. We zullen alles zo opbouwen dat we dat in de nabije toekomst voor elkaar gaan krijgen', aldus Rooney op de persconferentie. Zijn assistenten zullen Ashley Cole en John O'Shea worden. Beide heren hebben een rol bij de nationale ploegen van respectievelijk Engeland en Ierland. Die taken blijven ze doen.

Birmingham staat dus zesde in het Championship, en Rooney zal zijn debuut bij de club maken tegen een oude bekende van Manchester United: volgende week wacht een bezoek aan het Riverside Stadium van Middlesbrough, onder leiding van Michael Carrick. Brum degradeerde in 2011 uit de Premier League in het jaar waarin ze ook de League Cup wonnen. Sindsdien bivakkeerde de club hoofdzakelijk onderin de tweede Engelse afdeling.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Southampton
46
26
9
11
87-63
+24
87
5
West Bromwich Albion
46
21
12
13
70-47
+23
75
6
Norwich City
46
21
10
15
79-64
+15
73
7
Hull City
46
19
13
14
68-60
+8
70
8
Middlesbrough
46
20
9
17
71-62
+9
69
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Birmingham City
Meer over Birmingham City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.