Rooney geniet van 'Scholes-rol' onder Van Gaal

Reacties

Wayne Rooney heeft het uitermate naar zijn zin bij Manchester United. De Engelse aanvoerder geniet van de rol die Louis van Gaal geregeld voor hem in petto heeft.

Rooney geniet van 'Scholes-rol' onder Van Gaal

Zoals al vaker dit seizoen vertolkte Rooney op Boxing Day tegen Newcastle United de rol van meest aanvallende middenvelder. Radamel Falcao en Robin van Persie vormden het spitsenkoppel. Tijdens de 3-1 zege nam de Engelsman zijn zevende en achtste competitiegoal voor zijn rekening en was hij aangever bij de treffer van Van Persie.

Van Gaal liet in de aanloop naar het duel van tweede kerstdag al weten in Rooney een goede middenvelder te zien en was ook na afloop lovend over de nog altijd pas 29-jarige Rooney. De uitblinker keek zelf ook tevreden terug. 'Ik weet al langer dat ik in die rol goed uit de voeten kan. Ik mag van de manager voortdurend het zestienmetergebied van de tegenstander in duiken. Het is eigenlijk de rol die Paul Scholes jarenlang gehad heeft. Hij zag ook waar de bal zou gaan vallen en was er dan altijd als de kippen bij om af te ronden. Zo scoorde ik nu ook twee keer. Ik ben heel blij met de overwinning en mijn spel.'

Voor Rooney was de 2-0 van United alweer zijn 181ste Premier League-doelpunt. Van die verzameling liet hij er vijftien voor Everton en 166 voor zijn huidige werkgever noteren. Langzaam maar zeker komt zodoende voor Rooney de tweede plek op het all time-topschuttersklassement van de Premier League in zicht. Alan Shearer gaat met 260 goals (Newcastle United en Blackburn Rovers) nog soeverein aan de leiding, maar Andy Cole moet zich zorgen gaan maken. Hij maakte tijdens zijn loopbaan voor Newcastle United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham, Manchester City en Portsmouth in de Premier League 187 doelpunten.

Titel
Door de recente reeks van United heeft Rooney bovendien de titel nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. Na het verlies tegen rivaal en stadgenoot Manchester City van 2 november werden zeven van de acht duels door de formatie van Van Gaal in winst omgezet. Bovendien was de zege op Newcastle al de vijfde thuiszege op rij. 'We hebben nog een lange weg te gaan, maar alles kan nog gebeuren. Zeker in de drukke weken die eraan komen. Als wij blijven winnen, weet je nooit wat er gebeurt', aldus Rooney, die momenteel derde is met tien punten achterstand op koploper Chelsea en zeven op Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.