Ronaldo wil in vaderland droom Madridistas verwezenlijken

Reacties

Niet alleen neemt Real Madrid het op 24 mei op tegen stadgenoot Atlético Madrid, maar De Koninklijke hunkert ook naar naar La Decima, de tiende eindzege in de Europa Cup 1/Champions League. Sterspeler Cristiano Ronaldo weet wat de eindstrijd losmaakt bij iedereen die Real een warm hart toedraagt.

Ronaldo wil in vaderland droom Madridistas verwezenlijken

'Dat is iets waar alles Madridistas van dromen', aldus Ronaldo op de website van UEFA. 'We móéten die wedstrijd winnen. We azen al zó lang op deze prijs en we zijn er nu zo dichtbij. Het omhoog houden van de Champions League-trofee is iets unieks.'

In Lissabon kan de Portugese aanvaller voor de tweede keer in zijn loopbaan de Champions League winnen. In 2008 won hij die prijs al met Manchester United. 'Het wordt een speciale wedstrijd. Ik speel mijn eerste Champions League-finale met Real Madrid in mijn vaderland', aldus de wereldvoetballer van het jaar 2013.

Cristiano Ronaldo viert in 2008 de eindzege in de Champions League. In de beslissende strafschoppenserie bleek United te sterk voor Chelsea.
Cristiano Ronaldo viert in 2008 de eindzege in de Champions League. In de beslissende strafschoppenserie bleek United te sterk voor Chelsea.

In Portugal moet Real Madrid wel af zien te rekenen met stadgenoot Atlético. Geen eenvoudige opgave volgens Ronaldo. 'We spelen tegen een ploeg die veel indruk heeft gemaakt met spectaculair voetbal. Maar we spelen met veel vertrouwen en gaan uit van een overwinning.'

'We spelen snel en direct voetbal en kunnen binnen vier passes al voor de goal staan. De fans genieten van ons spel met snelle aanvallers en zien veel doelpunten', legt Ronaldo uit. 'Onder onze trainer (Carlo Ancelotti, red.) spelen we zonder druk, een van de dingen die ik erg waardeer in hem als coach. Hij is positief ingesteld en dat brengt hij ook over op zijn spelers.'

Topscorer
De 110-voudig international van Portugal maakte twee doelpunten tijdens de return in de halve finale tegen Bayern München (0-4) en zette zijn teller van dit seizoen daarmee op zestien Champions League-treffers. Een record. Het oude doelpuntenrecord in het toernooi stond op naam van Barcelona-aanvaller Lionel Messi. Hij kwam in het seizoen 2011/12 tot veertien doelpunten.

Met de finale in zicht is het de vraag hoeveel doelpunten de Portugees nog aan zijn totaal gaat toevoegen. Een goal van Ronaldo zou bovendien zorgen dat hij op de all-time-topscorerslijst naast Messi komt op de tweede plaats met 67 goals. Real-icoon Raúl maakte voor de Madrilenen, én Schalke 04, ooit in totaal 71 goals. Hij voert nog altijd de ranglijst aan.

Even werd gevreesd dat Ronaldo, net als Gareth Bale, niet op tijd fit zou zijn voor de finale. De Portugees verwacht echter gewoon aanwezig te zijn tijdens de eindstrijd in Lissabon.

Hieronder de reactie van CR7.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.