Ronaldo vergeet camera's, Neuer plaagt Arsenal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo vergeet camera's, Neuer plaagt Arsenal

'Na de vrije dag van afgelopen woensdag was het gisteren weer een normale werkdag.'
Manuel Neuer kan het niet laten om nog wat extra zout in de wonden van Arsenal te strooien. Woensdag won Bayern München met 5-1 van The Gunners in de Champions League, zaterdag sleepte Bayern ternauwernood een gelijkspel uit het vuur bij Hertha BSC (1-1).

'Wow, Diego, je heb iets van 3600 haren bij laten zetten.'
• De focus van Cristiano Ronaldo om te presteren is ongekend. Maar de Real Madrid-vedette kan zich voor een potje voetbal gelukkig ook ontspannen. Voor het duel met Espanyol van afgelopen zaterdag grapt hij tegen voormalig ploeggenoot Diego Lopez over zijn haar. Pas daarna beseft hij dat de camera's draaien…

• Arsenal gaat maandag (20.55 uur) in de strijd om de FA Cup op bezoek bij de amateurs van Sutton United, een wedstrijd die de charme van het toernooi perfect blootlegt. Sutton is maandagmiddag nog bezig met last-minute voorbereidingen voor het zicht van de bezoekende manager Arsène Wenger.

• Diego Simeone, Jürgen Klopp en Antonio Conte, allen coaches die er op het veld alles aan doen om hun ploeg te steunen. Maar geen van hen gaat zo ver als Ricardo La Volpe, de trainer van Club America. In het uitduel met de eeuwige rivaal Chivas Guadalajara greep de 65-jarige Argentijn op fysieke wijze in, met als gevolg een plekje op de tribune…

Willem van Hanegem viert vandaag (maandag) zijn 73ste verjaardag. De Feyenoord-icoon wordt door velen gezien als een van de beste voetballers die ons land gekend heeft en laat als analist en columnist nog altijd zijn licht schijnen over de voetbalwereld. Namens de redactie van VI; van harte gefeliciteerd!

Ook een Ajax-icoon viert vandaag zijn verjaardag: Jari Litmanen. De Fin kwam, verdeeld over twee periodes, tot 136 doelpunten namens de Amsterdammers. Maandag blies Litmanen 46 kaarsjes uit.

'In de tijden met Raúl was Huntelaar de ideale man in het strafschopgebied, maar nu is hij niet altijd meer beter dan de anderen. Een echte doelpuntenmachine is niet bang in het strafschopgebied. We hebben veel talenten achter hem en de loopbaan van Huntelaar loopt op zijn einde.'
• Schalke 04-topscorer aller tijden Klaus Fischer heeft in Bild een kritische column geschreven over Klaas-Jan Huntelaar. Volgens Fischer zijn de dagen van de Nederlandse spits bij de Duitse club geteld.

Mark Clattenburg gaat flink cashen bij de Saoedische bond. De Engelse topscheidsrechter laat de Premier League achter zich om de plaatselijke arbiters te coachen en te begeleiden en hoeft zich volgens The Sun niet druk te maken om de kleintjes. Hij zou 500.000 pond per jaar gaan verdienen, omgerekend zo'n 585.000 euro.

• Na de uitwedstrijd van Anderlecht tegen Oostende van zondag dook een bekend gezicht op in de kleedkamer van de bezoekers. Niemand minder dan Romelu Lukaku was overgevlogen uit Liverpool om zijn oude club, waar hij van 2009 tot 2011 in het eerste elftal speelde, te aanschouwen. De spits van Everton zag Anderlecht vrij eenvoudig afrekenen met Oostende (1-4) en bracht de spelers na afloop persoonlijke felicitaties over.

• ADO-aanvaller Ruben Schaken heeft zijn zoontjes de nodige bravoure aangeleerd tijdens de opvoeding, zo bleek zondagmiddag na de laatste wedstrijd van de 23ste speelronde tussen ADO Den Haag en Feyenoord (0-1). FOX Sports hoopte Schaken wat vragen over de verloren wedstrijd te stellen, maar kreeg niet alleen de buitenspeler maar ook zijn twee zoontjes voor de camera. Vooral Jerayno Schaken (8), jeugdspeler van Ajax, hield geen blad voor de mond. 'Ik ben gewoon goed, beter dan mijn vader.'

• We blijven even in Den Haag, waar het publiek van de hekkensluiter zondag afscheid nam van lieveling Martin Hansen. De doelman, die momenteel onder contract staat bij FC Ingolstadt 04, wordt in de Hofstad vooral herinnerd aan zijn wonderschone doelpunt tegen PSV in de eerste speelronde van het seizoen 2015/2016. De liefde blijkt wederzijds.

• Bizarre taferelen in Vietnam zondagavond. Long An FC kreeg bij een 2-2 stand een strafschop tegen in het duel met Ho Chi Minh, maar was het daar op z'n zachtst gezegd niet helemaal mee eens. Uit protest besloten de bezoekers simpelweg te stoppen met voetballen, waardoor Ho Chi Minh razendsnel kon uitlopen naar een 5-2 zege.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.