Ronaldo slaapt tijdens WK-loting, Casillas roemt Oranje

Tijdens een door Real Madrid georganiseerde persconferentie blikten de WK-internationals van de club vooruit op het toernooi van volgend jaar zomer in Brazilië. Vrijdag koppelde de loting Spanje aan Nederland, Chili en Australië.

Ronaldo slaapt tijdens WK-loting, Casillas roemt Oranje

Doelman Iker Casillas toonde zich bij de bijeenkomst uiterst lovend over het Nederlands elftal, de ploeg die hij vier jaar geleden nog na verlenging versloeg in de WK-finale. 'Het is best gek om nu direct weer tegen hen te spelen. Het is een goede ploeg en Oranje heeft een fantastische kwalificatiereeks achter de rug.'

De sluitpost toonde zich ook kritisch over de loting zelf. 'Het is vaak moeilijk te begrijpen, al die cijfers en coëfficiënten. Maar goed, de FIFA bepaalt en we zitten nu eenmaal in een hele zware poule. Aan ons de taak om te winnen en te hopen dat we gefeliciteerd zullen worden achteraf. Maar dat we direct tegen Oranje spelen blijft raar.' Overigens is Casillas bij zijn club niet eens eerste keus. Hij is tweede doelman achter Diego López.

Trainer Carlo Ancelotti kondigde al wel aan mee te willen denken met de man die Arjen Robben in Johannesburg op schitterende wijze van een treffer afhield tijdens de eindstrijd (foto). Mogelijk keept hij de laatste competitiewedstrijden in aanloop naar het WK wel.

Ronaldo
Behalve Casillas kwam ook Cristiano Ronaldo aan bod. Hij baarde opzien door te vertellen dat hij tijdens de loting niet voor de buis zat. 'Ik zal het maar bekennen: ik deed een dutje. Maar een poule met Duitsland is natuurlijk enorm zwaar', aldus de sterspeler die ook Ghana en de Verenigde Staten als opponent zal krijgen in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen