Ronaldo schrijft historie tijdens heerlijk avondje Clásico

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo beleefde dinsdag een heerlijke avond in Camp Nou. De Portugese aanvaller had met twee goals een groot aandeel in de klinkende bekerzege op Barcelona (1-3). VI zet een aantal wapenfeiten van Ronaldo op een rij.

Ronaldo schrijft historie tijdens heerlijk avondje Clásico

Cristiano Ronaldo is de eerste speler in de historie van El Clásico die erin slaagt in twee opeenvolgende uitwedstrijden twee keer te scoren. Op 7 oktober 2012 nam hij ook twee goals voor zijn rekening in het onderlinge competitietreffen in Barcelona (2-2).

Ronaldo scoorde als eerste speler ooit in zes opeenvolgende Clásico's buiten het eigen stadion. Die reeks begon met de returnwedstrijd om de Spaanse Super Cup van 17 augustus 2011 en behelst in totaal acht doelpunten.

Met die acht uitgoals in de Spaanse klassieker heeft Ronaldo zijn Barcelona-rivaal Lionel Messi geëvenaard. Alleen voormalig Real-legende Francisco 'Paco' Gento maakte nóg meer doelpunten op het terrein van de aartsvijand (elf).

Ronaldo voerde zijn productie tegen Barcelona op naar twaalf goals in achttien wedstrijden namens Real Madrid. Zijn tegenstrever Messi kwam in diezelfde periode tot elf treffers in El Clásico's.

Barcelona is nu samen met Sevilla Ronaldo's favoriete tegenstander in dienst van Real Madrid. Voor zijn twaalf goals tegen Sevilla had de Portugees echter beduidend minder officiële duels nodig: slechts negen.

De doelpuntenteller voor Ronaldo in dit seizoen staat na dinsdagavond op 39 in evenzovele officiële optredens. Hij maakte er 24 in La Liga, zes in het bekertoernooi, zeven in de Champions League en twee in de strijd om de Spaanse Super Cup.

In dit kalenderjaar staan er inmiddels al zestien doelpunten op naam van Ronaldo, in dertien officiële wedstrijden. Zijn totaal voor Real Madrid sinds zijn komst naar de club in de zomer van 2009 behelst inmiddels 185 goals in 183 wedstrijden. Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Samenstelling: Ramon Min <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen