Ronaldo nu topscorer na bevliegingen tijdens tamme zege

Reacties

Real Madrid heeft weinig kracht verspild in aanloop naar het Champions League-duel met AS Roma. Drie bevliegingen van Ronaldo en een knal van James Rodríguez volstonden tegen Athletic de Bilbao (4-2).

Ronaldo nu topscorer na bevliegingen tijdens tamme zege

Real Madrid had zijn zaakjes al snel op orde, al wierp Raphaël Varane tegenstander Javier Eraso nog wel de 1-1 in de schoot door slecht terug te spelen. Vlak daarvoor had Ronaldo met een vlammend schot Real al op voorsprong gezet, toen de Portugees vanaf links de zestien in dribbelde en de bal in de verre kruising mikte.

James Rodríguez hielp De Koninklijke vlak voor rust met een individuele actie aan een nieuwe voorsprong, door zich handig vrij te spelen en van afstand laag in de linkerhoek te trappen. Ronaldo leek daarna zijn hoogstandje van de 1-0 te herhalen, maar zette met een subtiel passje Toni Kroos vrij voor keeper Gorka Iraizoz (3-1).

Lang gebeurde er weinig in Santiago Bernabéu, waar Real de wedstrijd in Rome (woensdag) natuurlijk ook in zijn achterhoofd had. Varane 'bekroonde' zijn ongelukkige wedstrijd in de slotfase met zijn tweede geel na een vermeende overtreding bij een kopduel, maar Ronaldo ramde desalniettemin zijn tweede van de middag en zijn 21ste van het seizoen binnen. Daarmee is hij in elk geval voor een dag weer topscorer in de Primera División.

Bilbao deed nog wat terug via Gorka Elustondo, die de 4-2 op het bord kopte. De Basken staan nu zevende, Real moet het ondanks zeventig doelpunten voor na 24 competitieduels doen met een tweede plaats. Barcelona heeft een punt meer en twee wedstrijden minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.