Ronaldo maakt tegen Málaga 200ste goal in dienst Real

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond een bijzondere mijlpaal bereikt in het thuisduel met Málaga. De Portugees maakte zijn tweehonderdste doelpunt in dienst van De Koninklijke.

De doelpuntenteller stond voor Ronaldo tot vandaag op 199 doelpunten in 196 officiële wedstrijden. Nadat hij eerst nog een strafschop miste in de 22ste minuut, maakte hij dat vier minuten later goed door vanaf vijf meter (een indirecte vrije trap werd breed gelegd) de bal in de kruising te rammen (de 2-1).

Ronaldo produceerde sinds zijn overstap van Manchester United naar Real Madrid in de zomer van 2009 in totaal 146 goals in de Primera División, zestien in de strijd om de Copa del Rey, 35 in de Champions League en drie om de Spaanse Super Cup.

Ronaldo, die dit seizoen in competitieverband al 34 keer scoorde in 33 duels, heeft in het restant van deze jaargang nog vier wedstrijden de kans zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen (zestig) minimaal te evenaren: drie competitieduels (vier met het restant van het treffen met Málaga meegerekend) en de bekerfinale tegen Atlético Madrid. De teller voor hem staat dit seizoen op 54 goals in 53 officiële duels.

Het duel met Málaga is voor Ronaldo het 99ste optreden in thuishaven Estadio Bernabéu. In die 99 officiële wedstrijden was de Portugees goed voor 110 doelpunten, een gemiddelde van 1,11 goals per duel. De afsluitende thuiswedstrijd in La Liga tegen Osasuna op 1 juni zal voor Ronaldo het honderdste thuisoptreden voor Real betekenen. (Ramon Min) <br /><br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave Foto's: VI Images