Ronaldo loert tegen Málaga op 200ste treffer voor Real

Cristiano Ronaldo staat voor een bijzonder moment in zijn loopbaan bij Real Madrid. De Portugese aanvaller kan woensdagavond in de competitiewedstrijd tegen Málaga (aftrap 21.30 uur) zijn tweehonderdste doelpunt in dienst van De Koninklijke maken.

Ronaldo loert tegen Málaga op 200ste treffer voor Real

De doelpuntenteller staat voor Ronaldo nu op 199 doelpunten in 196 officiële wedstrijden. Hij produceerde sinds zijn overstap van Manchester United naar Real Madrid in de zomer van 2009 in totaal 145 goals in de Primera División, zestien in de strijd om de Copa del Rey, 35 in de Champions League en drie om de Spaanse Super Cup.

Ronaldo, die dit seizoen in competitieverband al 33 keer scoorde in 32 duels, heeft in het restant van deze jaargang nog vijf wedstrijden de kans zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen (zestig) minimaal te evenaren: vier competitieduels en de bekerfinale tegen Atlético Madrid. De teller voor hem staat in dit seizoen op 53 goals in 52 officiële duels.

Het duel met Málaga zal voor Ronaldo het 99ste optreden in Estadio Bernabéu worden. In de vorige 98 officiële wedstrijden was de Portugees goed voor 109 doelpunten, een gemiddelde van 1,11 goals per duel. De afsluitende thuiswedstrijd in La Liga tegen Osasuna op 1 juni zal voor Ronaldo het honderdste thuisoptreden voor Real betekenen. (Ramon Min) <br /><br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen