Ronaldo leidt Real Madrid in tweede helft langs Getafe

Real Madrid heeft, ondank de hectische week vol speculaties over een eventueel vertrek van José Mourinho, geen misstap gemaakt in de Primera División. De Madrilenen hadden het de eerste 45 minuten lastig tegen opponent Getafe, maar besliste in de tweede helft, mede door drie treffers van Cristiano Ronaldo, de wedstrijd met klinkende cijfers: 4-0.

De Koninklijke moest het zondag doen zonder zijn aanvoerder Iker Casillas, die zeker acht weken afwezig is vanwege een gebroken hand. Zijn vervanger Antonio Adán, die eerder al de voorkeur kreeg boven de Spaans international, had een rustige middag in Madrid. Zijn ploeg dicteerde de wedstrijd.

Het vele balbezit betaalde zich pas tien minuten na rust uit. Nadat de Portugees Fábio Coentrão een grote kans onbenut liet, was het Sergio Ramos die scoorde uit de daaropvolgende hoekschop. De reserve-aanvoerder van Madrid reageerde alert op het mistasten van Getafe-doelman Miguel Moyá en opende daarmee de score in Santiago Bernabéu.

Na deze treffer was het over en uit voor de bezoekers. Cristiano Ronaldo tekende in een tijdsbestek van slechts tien minuten seizoenstreffer negentien, twintig en 21 aan in het tot dusver teleurstellende competitieseizoen van de 32-voudig landskampioen.

De ploeg van trainer Mourinho bezet mede door deze overtuigende winstpartij de derde plaats in de Primera División, met twaalf punten achterstand op koploper FC Barcelona, dat later vandaag aantreedt tegen degradatiekandidaat Osasuna. Getafe staat na 21 speelronden op plaats elf in Spanje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.