Ronaldo in topvorm, Casillas vreest Huntelaar

Reacties

Carlo Ancelotti kan woensdagavond tegen Schalke 04 weer beschikken over Cristiano Ronaldo, die volgens de Italiaanse trainer van Real Madrid na zijn schorsing staat te trappelen om te beginnen. Tegelijkertijd waken de Spanjaarden in Gelsenkirchen voor Klaas-Jan Huntelaar én de Duitse degelijkheid waar Real in het verleden al zo vaak moeite mee had.

Ronaldo in topvorm, Casillas vreest Huntelaar

Want met zeventien nederlagen en slechts één overwinning is het trackrecord van Real in Europese duels op Duitse bodem ronduit slecht. En laat Schalke volgens Ancelotti (rechts op foto) nou precies die kwaliteiten hebben waar Duitse ploegen doorgaans bekend om staan. 'Schalke is erg goed georganiseerd, vooral achterin. Ze spelen weliswaar geen spectaculair voetbal, maar zijn wel solide en constant.'

De ex-trainer van AC Milan heeft zich duidelijk goed ingelezen, want Schalke incasseerde in de laatste acht duels slechts twee treffers. Bovendien ligt er volgens doelman Iker Casillas nog een gevaar op de loer in de persoon van Huntelaar, in 2009 heel even ploeggenoot van Casillas bij Real. 'We zullen hem zoveel mogelijk moeten intomen, want hij zou het onze verdedigers heel lastig kunnen maken', aldus de 32-jarige keeper, die in de Champions League en de Copa del Rey wél eerste keus is en in die competities al bijna negenhonderd minuten zonder tegendoelpunt is.

Iker Casillas moet woensdagavond ook tegen Klaas-Jan Huntelaar zijn doel schoon zien te houden. Sinds Umut Bulut op 27 november na 38 minuten gelijkmaakte in de groepswedstrijd tussen Real Madrid en Galatasaray (4-1) heeft Casillas al negen wedstrijden op rij de nul gehouden.
Iker Casillas moet woensdagavond ook tegen Klaas-Jan Huntelaar zijn doel schoon zien te houden. Sinds Umut Bulut op 27 november na 38 minuten gelijkmaakte in de groepswedstrijd tussen Real Madrid en Galatasaray (4-1) heeft Casillas al negen wedstrijden op rij de nul gehouden.

Casillas is ondanks de dreiging van The Hunter niet van plan zich van een plek in de kwartfinale te laten afhouden in de hoop eindelijk eens de tiende Europa Cup I te winnen, waar Real al zolang naar hunkert. 'Dit is waar we onszelf graag terugzien. We geven weinig goals weg en in aanvallend opzicht spelen we solide.'

Daar komt nog bij dat Real na drie wedstrijden eindelijk weer kan beschikken over Ronaldo. De Wereldvoetballer van het Jaar stond aan de kant door een in de ogen van het Real-kamp veel te zware schorsing. 'Ronaldo is extra gemotiveerd, hij is klaar om weer te spelen', weet Ancelotti. 'Ik verwacht dat hij in topvorm steekt, zowel mentaal als lichamelijk.'

Voor Ronaldo ligt er meteen een schone taak: Zlatan Ibrahimovic onttronen als voorlopige topscorer van dit Champions League-seizoen. De Zweedse klasbak van Paris Saint-Germain scoorde vorige week twee keer tegen Bayer Leverkusen (4-0) en staat daardoor inmiddels op tien treffers. Ronaldo heeft na de groepsfase al negen doelpunten achter zijn naam staan en scoorde liefst zestien keer in zijn laatste twaalf CL-optredens. Schalke 04 is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.