Ronaldo en Cahill in voetsporen Klose, Van Persie en Villa

Reacties

Cristiano Ronaldo en Tim Cahill kroonden zich woensdag tot topscorer aller tijden van respectievelijk Portugal en Australië. Die twee landen zijn echter niet de enige twee WK-deelnemers van wie de topschutter aller tijden komende zomer tijdens de mondiale eindronde in Brazilië verder kan werken aan zijn toch al indrukwekkende productie.

Ronaldo en Cahill in voetsporen Klose, Van Persie en Villa

Want waar Ronaldo en Cahill de eretitel van topscorer aller tijden pas sinds één dag met zich meedragen, zijn er liefst negen andere WK-gangers bij wie de beste doelpuntenmaker in de gehele interlandhistorie naar alle waarschijnlijkheid ook over drie maanden in Brazilië het strafschopgebied van de tegenstander onveilig maakt.

Saillant detail is bijvoorbeeld dat, nu Ronaldo zijn voorganger Pauleta met 49 goals definitief achter zich heeft gelaten, in Groep G alle vier de landen hun topschutter mee kunnen nemen naar het WK. Duitsland brengt naar alle waarschijnlijkheid Miroslav Klose (net als Gerd Müller 68 goals) aan de aftrap, terwijl Ghana met Asamoah Gyan (39) kan pronken en de Verenigde Staten vertrouwen op de trefzekerheid van Landon Donovan (57).

Robin van Persie en Patrick Kluivert omhelzen elkaar tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije, waarin Van Persie Kluivert passeerde op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal.
Robin van Persie en Patrick Kluivert omhelzen elkaar tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije, waarin Van Persie Kluivert passeerde op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal.

Doordat Cahill (31 treffers) woensdagavond tijdens de 3-4 nederlaag tegen Ecuador Damian Mori achter zich liet is ook Groep B, de poule van Nederland, sterk vertegenwoordigd. Robin van Persie passeerde vorig jaar immers assistent-bondscoach Patrick Kluivert door tegen Hongarije (8-1) zijn 41ste interlandgoal te maken. De status die Van Persie zich sinds kort mag aanmeten, heeft David Villa in Spanje al sinds 2011. Hij verbeterde destijds het record van Raúl en scoorde inmiddels 56 keer.

Behalve dat zevental topschutters geven naar alle waarschijnlijkheid ook Samuel Eto'o (55 goals voor Kameroen), Didier Drogba (63 treffers voor Ivoorkust), Luis Suarez (39 doelpunten voor Uruguay) en Edin Dzeko (33 keer trefzeker voor Bosnië-Herzegovina) acte de présence in Brazilië. En dus heeft een heel elftal scherpschutters een WK-ticket voor het grijpen. De 21 andere WK-gangers zijn alvast gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.