Ronaldo en Benzema eindelijk trefzeker bij moeizame zege op Málaga

Real Madrid kan met drie punten op zak toeleven naar de topper tussen Valencia en Barcelona van zondagavond. De ploeg van Zinedine Zidane speelde echter opnieuw een moeizame wedstrijd en had het opvallend lastig tegen laagvlieger Málaga: 3-2.

Cristiano Ronaldo maakte de winnende, wat pas zijn tweede competitietreffer van dit seizoen betekende. De Portugees mocht een kwartier voor tijd aanleggen voor een strafschop en zag de uitstekend keepende Roberto Jiménez zijn matige poging keren, maar Ronaldo had hierna het geluk dat hij uit de rebound alsnog de 3-2 binnen kon werken. Real verdedigde deze voorsprong wél met succes, nadat dit twee keer eerder niet was gelukt, en heeft nu drie punten minder dan Valencia en zeven minder dan Barcelona. Deze ploegen staan zoals gezegd zondag tegenover elkaar.

Goal Benzema
Zidane weet dat zijn ploeg nog veel beter zal moeten gaan spelen, maar bij de coach zal nu vooral de opluchting overheersen. Hij zag Real nog wel goed starten tegen Málaga en de gretige Ronaldo kwam in de negende minuut al dicht bij een goal, toen hij uit een voorzet van Marcelo op de lat kopte. Karim Benzema werkte hierna voor een leeg doel wel de rebound binnen (1-0) en maakte zo een einde aan een reeks van zeven competitiewedstrijden in het Santiago Bernabéu waarin hij niet wist te scoren. Dit was de slechtste reeks van Benzema sinds hij voor De Koninklijke speelt.

Cristiano Ronaldo was weer niet altijd even gelukkig tegen Málaga.

Real (dat Sergio Ramos, Gareth Bale en Marco Asensio miste) leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan. De ploeg was veel sterker dan Málaga, dat na een kleine twintig minuten uit het niets echter op gelijke hoogte kwam. Diego Rolán controleerde een voorzet van Keko op zijn borst en schoot vervolgens hard raak, wat voor Málaga pas het eerste uitdoelpunt van dit seizoen betekende. Lang konden de bezoekers hier niet van genieten, want slechts twee minuten later kwam Real alweer op een nieuwe voorsprong. Casemiro kopte uit een hoekschop de 2-1 binnen.

Met veel balbezit probeerde Real de voorsprong nog voor rust verder uit te bouwen, maar Benzema schoot na een halfuur voorlangs en een kopbal van Ronaldo werd kort voor de onderbreking geweldig gekeerd door Roberto Jiménez. De keeper van Málaga zag dat Paul Baysse aan de overkant nog de 2-2 binnen leek te koppen, maar het doelpunt van de invaller werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op Dani Carvajal. Dat was een twijfelachtige beslissing. Real kwam dus met de schrik vrij en ging met een nipte voorsprong aan de thee.

Fout Casilla
In de tweede helft ging het alsnog mis voor de gastheer. Het schot van Gonzalo Castro uit de tweede lijn was zeker houdbaar, maar Kiko Casilla ging in de fout en had zo onbedoeld een groot aandeel in de 2-2, twaalf minuten na rust. Real moest opnieuw beginnen en Ronaldo leek zijn ploeg op voorsprong te kunnen tikken, maar na een kopbal van Raphaël Varane stak hij net te laat zijn voet uit, waardoor de bal voorlangs ging.

Hierna wist Málaga het zoekende Real lang van zich af te houden, maar een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een terechte penalty, toen Luis Hernández op de enkel van Luka Modric ging staan. Ronaldo benutte het buitenkansje met het nodige geluk en zo maakte hij in zijn zeventiende competitiewedstrijd tegen Málaga ook zijn zeventiende doelpunt tegen deze tegenstander. Kort voor het einde scoorde Ronaldo opnieuw, maar deze goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel van zijn aangever. Het woord is nu aan Valencia en Barcelona.