Ronaldinho zet Internazionale in stadsderby te kijk

In de basiself van AC Milan was de naam Ronaldinho verrassend. De Braziliaan betaalde in de belangrijke confrontatie tegen Inter het vertrouwen terug (1-0).

Ronaldinho zet Internazionale in stadsderby te kijk

Bij AC Milan was er na een moeizaam begin van het seizoen discussie geweest over de positie van de trainer. Maar Carlo Ancelotti kan weer een aardig potje breken, zeker omdat zijn tactische zet te kiezen voor Ronaldinho in de basis resulteerde in een aansprekende overwinning op Internazionale.

Acht minuten voor rust was Ronaldinho verantwoordelijk voor de enige treffer van de Rossoneri. Kaká leverde een voorzet af die zijn landgenoot keihard binnen kopte. Het was opvallend hoe hoog Dinho, die aanvankelijk als onvoldoende fit door Ancelotti in de hoek was geschoven, boven Esteban Cambiasso uitsteeg.

AC Milan en Internazionale deden in de temporijke Derby della Madonnina weinig voor elkaar onder. Beide ploegen hadden kansen die door keepers Julio Cesar en Christian Abbiati vakkundig werden beantwoord.

Met Adriano en Julio Ricardo Cruz zette Inter-coach Mourinho na een uur zijn offensieve troeven in. Vooral de Braziliaanse spits verzuimde de Nerazzurri en zichzelf een goede dienst te bewijzen.

De tweede gele kaart voor Nicolas Burdisso na een overtreding op Kaká maakte het er voor Inter in het laatste kwartier niet makkelijker op. De naderende nederlaag leidde tot nog meer averij voor Inter. De gewisselde Marco Materazzi leverde zoveel kritiek vanaf de bank, dat scheidsrechter Morganti de verdediger met rood naar de tribune stuurde.

Bekijk hier al onze video's