Ronaldinho komende jaren uithangbord Barcelona

Reacties

Barcelona heeft Ronaldinho gestrikt als ambassadeur. Volgens een statement van de Catalaanse club zal de 36-jarige Braziliaan de club op verschillende podia vertegenwoordigen.

Ronaldinho komende jaren uithangbord Barcelona

Te denken valt aan oefenwedstrijden over de hele wereld waarin hij deel zal uitmaken van een team met andere voormalig Barcelona-spelers. Verder zal Ronaldinho activiteiten van de Barcelona Foundation opluisteren met zijn aanwezigheid en is het de bedoeling dat hij scholen bezoekt die deelnemen aan een educatief project waaraan Barcelona participeert.

Het is onduidelijk wat de aanstelling van Ronaldinho betekent voor zijn loopbaan als speler. Officieel heeft de spelmaker nog altijd geen punt achter zijn loopbaan gezet, hoewel hij al sinds zijn vertrek bij Fluminense in 2015 zonder club zit.

Ronaldinho geldt min of meer als het boegbeeld van de renaissance die Barcelona begin deze eeuw beleefde. Bij zijn komst in 2003 zaten de Catalanen nog in een dal, maar daarna trad snel beterschap in. Hoogtepunt van het vijfjarige verblijf van Ronaldinho in Camp Nou was het winnen van de Champions League in 2006. Ook had de Braziliaan een niet gering aandeel in de landstitels van 2005 en 2006.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.