Spugende Godín doet Rijkaardje, no-look-aftrap Ronaldinho

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Spugende Godín doet Rijkaardje, no-look-aftrap Ronaldinho

Diego Godín is het type voetballer dat je niet graag tegen komt in een verlaten steegje, maar de Uruguayaanse stopper maakte het in de wedstrijd tegen Deportivo Alavés wel erg bont. In de slotminuut spuugde de Atlético Madrid-verdediger zijn volledige speekselvoorraad in de nek van Alavés-spits Deyverson.

'Ik zou denken: Als ik Memphis ben, en het is niet gelukt bij Manchester United, dan ga ik nu in stilte aan de slag bij mijn nieuwe club. Gewoon alleen voetballen en mijn stinkende best doen en over een tijdje laat ik dan wel weer van me horen met filmpjes en foto's over tatoeages enzo. Een foto van een tatoeage op je rug van een leeuw op internet zetten, omdat je voor Lyon gaat spelen, het mag van mij hoor.'
Willem van Hanegem spreekt in zijn column in het AD zijn verbazing uit over de presentatie van Memphis Depay bij Olympique Lyon. De 72-jarige voetbalicoon maakt de handelswijze van de voormalig PSV'er met de grond gelijk, om zijn uitspraken vervolgens met zijn laatste zin nog ietwat te nuanceren.

'Bart Ramselaar, bij hem zet de groei het meest door van alle jonge gasten. Al heb je het weer: met hem wordt nu ook geschoven. Hangend vanaf links, terwijl hij zich prima ontwikkelde centraal op het middenveld.  In die rol haalde hij voor de winterstop Oranje'
• In de Eredivisie ziet Van Hanegem de ontwikkeling van talenten als Davy Klaassen, Davy Pröpper en Terence Kongolo stagneren. Ramselaar maakt volgens hem wel stappen, maar moet het tegenwoordig doen met een rol als hangende linksbuiten bij PSV.

'Het was een robbery. Ik heb echt wel even sorry gezegd. Bilal scoort heus nog wel een keer. En er liep nog een verdediger van NEC mee toch, haha?'
Nicolai Jørgensen toonde zich niet van zijn meest collegiale kant door Bilal Basaçikoglu in de slotminuut van het duel tussen Feyenoord en NEC zijne eerste Eredivisie-treffer van het seizoen af te snoepen. De kopbal van de rappe buitenspeler was op weg naar het lege doel, toen Jørgensen besloot het laatste zetje te geven. Basaçikoglu kon er achteraf wel om lachen, maar de Deen heeft toch zijn excuses aangeboden.

Ronaldinho keerde zondagavond voor even terug in Parijs. De Braziliaan, die tussen 2001 en 2003 voor Paris Saint-Germain uitkwam, kwam op bezoek bij de kraker tegen Monaco en mocht de aftrap verrichten. Dat deed het fenomeen uiteraard wel op zijn eigen manier.

'Als spelers hun teamgenoten de hand niet schudden, word ik boos. Maar als ze het bij de trainer doen, maakt het niet uit. Het waait wel weer over. We zijn dit soort dingen wel gewend, ik ben ook voetballer geweest...'
• Juventus-trainer Massimiliano Allegri is opvallend coulant na de opmerkelijke actie van Paulo Dybala tijdens het duel met Sassuolo (0-2). De 23-jarige aanvaller werd door Allegri in de 73ste minuut naar de kant gehaald en was het daar duidelijk niet mee eens. De Argentijn weigerde dan ook opzichtig de hand van zijn trainer te schudden. Waar de meeste spelers het wel kunnen schudden na zo'n actie, heeft Allegri er opvallend genoeg totaal geen moeite mee. 'Niets aan de hand', aldus de Italiaan.

'Vandaag ben ik de gelukkigste voetballer ter wereld. Hoe blij je kan zijn met simpele dingen'
Vincent Kompany maakte na ruim twee maanden blessureleed zaterdag zijn rentree bij Manchester City. Het was pas het zesde optreden van de Belgische aanvoerder van The Citizens dit seizoen. De man van glas speelde de volle negentig minuten en was dan ook dolgelukkig. (Het Nieuwsblad)

'De zege van Wout Van Aert is maar een kleine troost'
Timmy Simons speelde zondag op veertigjarige leeftijd de duizendste officiële wedstrijd in zijn loopbaan, maar kon die tot zijn grote spijt niet afsluiten met drie punten. Dat landgenoot Wout Van Aert zich kroonde tot wereldkampioen veldrijden bood de routinier, die eigenaar is van de ploeg waar Van Aert tot eind vorig jaar onder contract stond, toch nog enige troost. Ploeggenoten Stefano Denswil, Lex Immers, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer zullen op hun beurt extra balen dat Nederlandse favoriet Mathieu van der Poel naast de prijzen greep. (Clubsite)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.