Rommelige ADO Den Haag-FC Utrecht zonder winnaar

ADO Den Haag kon zich niet naast PSV en NAC aan kop nestelen. Het zoekende FC Utrecht keerde met een punt terug uit de Hofstad (0-0).

FC Utrecht was naar eigen zeggen voor de winst naar Den Haag gekomen. Maar de formatie van trainer Willem van Hanegem speelde vooral de eerste helft te veel als los zand om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de winst.

Morten Skoubo stond vaak eenzaam en alleen in de spits. Dat de Deense aanvaller enkele keren ADO-keeper Robert Zwinkels aan het werk zette, was meer het gevolg van een toevallige opleving dan van een uitgespeelde kans.

In tegenstelling tot FC Utrecht acteerde ADO Den Haag duidelijk meer als een ploeg met een idee. Met Richard Knopper en Aleksandar Rankovic als de drijvende krachten op het Haagse middenveld had de thuisclub ook de beste kansen de score te openen.

De inzet van Rankovic eindigde op de lat na tussenkomst van Utrecht-keeper Michel Vorm, die ook de enorme mogelijkheid van de doorgebroken Fabio Caracciolo onschadelijk maakte. Knopper was ongelukkig in de afwerking om zijn goede spel te bekronen met een treffer.

In de tweede helft had FC Utrecht de zaken beter op orde. ADO Den Haag mocht dan het initiatief hebben, dreigend voor het Utrechtse doel verscheen de thuisclub minder. Mitchell Piqué en in de slotfase Lex Immers dwongen Vorm tot een redding, maar dat waren twee van de weinige gevaarlijke acties na rust.

Aan de andere kant was invaller Ali Boussaboun dicht bij een doelpunt geweest. Zwinkels voorkwam een goal van de oud-speler van ADO Den Haag, zodat de rommelige wedstrijd in Den Haag eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Met het resultaat kon ADO niet in het spoor van koplopers PSV en NAC Breda blijven, terwijl FC Utrecht onderin de middenmoot blijft steken.