De Graafschap schiet ADO Den Haag van koppositie

De Graafschap bleek op De Vijverberg te sterk voor ADO Den Haag. De Superboeren schoten met de 2-0 overwinning de ploeg van coach André Wetzel van de koppositie in de Eredivisie.

De zege kwam de thuisploeg ook toe, want die was simpelweg beter dan de koploper uit Den Haag. Coach Henk van Stee zag dat zijn spelers een overwicht koesterden en geregeld gevaar stichtten voor het doel van keeper Robert Zwinkels.

Nadat de Haagse doelman al eens had gered op een kopbal van Léon Hese en had gemazzeld dat Jason Oost vanaf twee meter de bal naast mikte, moest Zwinkels in de 44ste minuut toch buigen. Geert den Ouden dribbelde de zestien binnen, waarbij Leroy Resodihardjo hem vasthield. De ervaren spits ging gewillig liggen, scheidsrechter Roelof Luinge floot en Oost benutte de strafschop: 1-0.

Den Ouden stond ook aan de basis van de 2-0 in de 69ste minuut. ADO was juist enkele malen gevaarlijk geweest, maar stuitte daarbij op doelman Erik Heijblok. Na een verre uittrap van de keeper legde Den Ouden de bal klaar voor Joep van den Ouweland, die Zwinkels passeerde met een schuiver in de verre hoek: 2-0.

De Graafschap en ADO hebben beide zes punten uit drie duels en bevinden zich in de subtop. ADO heeft het beste doelsaldo.