Roma krijgt richting duel met Feyenoord tik van Inter in spektakelstuk

Reacties

AS Roma heeft vijf dagen voor het heenduel met Feyenoord in de Europa League zijn eerste nederlaag sinds het ontslag van José Mourinho geleden. Koploper Internazionale was zaterdagavond te sterk in een doelpuntrijk duel. Toch bood de nederlaag ook aanknopingspunten voor de Romeinen, waar Rick Karsdorp en Dean Huijsen in de basis stonden.

Roma krijgt richting duel met Feyenoord tik van Inter in spektakelstuk
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
2 - 4
Internazionale
Internazionale

Roma had zijn draai na het ontslag van Mourinho weer gevonden in de Serie A met overwinningen op laagvliegers Hellas Verona, Salernitana en Cagliairi, nadat het de topduels met Juventus en AC Milan onder leiding van de Portugees nog had verloren. Zijn opvolger Daniele De Rossi kwam zaterdagavond met Inter zijn eerste tegenstander van formaat tegen. Het leverde in het regenachtige Roma een spectaculair duel op.

Inter reisde na zes zeges op rij en een overwinning op rivaal Juventus vol vertrouwen af naar Stadio Olimpico en nam ook al snel de leiding. Verdediger Federico Acerbi kopte raak uit een corner van Federico Dimarco, die werd verlengd door Romelu Lukaku. De spits van Roma maakte zich niet geliefd bij de Inter-fans door na afgelopen seizoen te vertrekken, maar kon zich in het saillante duel met zijn oude werkgever niet onderscheiden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roma had de Belg ook niet nodig om het duel om te draaien. Eerst kopte Gianluca Mancini raak op aangeven van Lorenzo Pellegrini, vervolgens schoot Stephan El Shaarawy de Giallorossi nog voor rust op voorsprong met een knal in de korte hoek. Lang kon Roma niet van die voorsprong genieten, want in de eerste tien minuten na rust sloeg Marcus Thuram twee keer toe - al ging zijn tweede treffer in de boeken als eigen goal van Angeliño.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vlak na die treffer kreeg De Rossi er nog een zorg bij met het uitvallen van controleur Bryan Cristante. Aan de kant van Inter kon Acerbi niet verder, waardoor de koploper van de Serie A de voorsprong in het laatste uur half uur verdedigde met Stefan de Vrij in het hart van de defensie. De Oranje-international kon niet voorkomen dat Lukaku nog twee kansen op de gelijkmaker kreeg, maar de Belg kreeg de bal niet langs Yann Sommer.

In het laatste kwartier maakte ook Denzel Dumfries zijn opwachting. De rechtsback zag dat Roma het in de slotfase nog wel probeerde, maar geen echte vuist kon maken. Winteraankoop Tomasso Baldanzi (20) stichtte wel het nodige gevaar, terwijl Sommer een poeier van Leonardo Spinazzola knap keerde. In de extra tijd gooide Alessandro Bastoni het duel in het slot met zijn eerste goal, waardoor Roma voor de derde keer op rij verloor van Inter.

Do 15 feb.

Do 22 feb.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
29
7
2
89-22
+67
94
2
AC Milan
38
22
9
7
76-49
+27
75
3
Juventus
38
19
14
5
54-31
+23
71
4
Atalanta Bergamo
38
21
6
11
72-42
+30
69
5
Bologna
38
18
14
6
54-32
+22
68
6
AS Roma
38
18
9
11
65-46
+19
63
* Actueel tot en met 2 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.