Roma kent met prachtgoal Huijsen goede generale voor Feyenoord-thuis

AS Roma heeft zondagavond tussen de duels met Feyenoord in met overtuigende cijfers maar moeizaam spel gewonnen van Frosinone. De ploeg van Daniele De Rossi creëerde niet veel, maar wist uiteindelijk toch drie keer te scoren. Dean Huijsen brak in de eerste helft de ban met een prachtig afstandsschot.

Frosinone
Frosinone
0 - 3
AS Roma
AS Roma

Bij Roma waren er een aantal wisselingen doorgevoerd in de basisopstelling met het oog op het Europa League-duel met Feyenoord van komende donderdag. De Romeinen hadden het in de beginfase dan ook lastig met de aanvallende kwaliteiten van Frosinone. De Juventus-huurlingen zorgden voor het gevaar. Eerst moest Roma-doelman Mile Svilar redden op een schot van Matías Soulé, later schoot Kaio Jorge van dichtbij naast.

Het moment van de eerste helft zou uiteindelijk ook van een Juventus-huurling komen, maar dan wel een van Roma. Huijsen maakte namelijk op wonderbaarlijke wijze de 0-1 in de 38ste minuut. De achttienjarige verdediger kapte eerst zijn directe tegenstander uit en krulde de bal daarna in de hoek, ruim buiten het bereik van Frosinone-doelman Stefano Turati.

In de rust werd Huijsen gewisseld voor Diego Llorente, wellicht door de gele kaart die hij ontving voor het juichen na zijn doelpunt. Hij maakte een stiltegebaar naar het publiek in Frosinone. Met Huijsen op de bank creëerde Roma ook in de tweede helft niet veel. In de 71ste minuut kwam Roma desondanks toch op 0-2. Turati verwerkte een afstandsschot van Bryan Cristante niet goed en Sardar Azmoun, die op de plaats van Paulo Dybala speelde, profiteerde daarvan.

Een spannende slotfase zat er niet in voor Frosinone. Caleb Okoli maakte namelijk hands en dat had de VAR gezien. De scheidsrechter werd naar het scherm geroepen en gaf daarna een penalty. Leandro Paredes schoot de bal koeltjes binnen vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 0-3. Roma staat na de overwinning op de zesde plek in de Serie A en tankt ook vertrouwen richting het Europa League-duel met Feyenoord komende donderdag.