Roep om Kane wordt luider: Manchester City scoort voor derde duel op rij niet

Reacties

Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd lukte het Manchester City niet om te scoren. Bij de achterban van The Citizens wordt de roep om Harry Kane ondertussen steeds luider. 

Roep om Kane wordt luider: Manchester City scoort voor derde duel op rij niet
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Manchester City
Manchester City

'Are you watching Harry Kane?', klonk het zondag plagerig in het Tottenham Hotspur Stadium. De door Manchester City begeerde Spurs-spits keerde vrijdag pas terug op de training en ontbrak daarom nog in de wedstrijdselectie. Kane zag zijn aanvalspartner Heung-Min Son de hoofdrol vertolken, maar constateerde ook dat City aanvallend opnieuw onmachtig was.

Volgens trainer Pep Guardiola was de nederlaag niet te wijten aan het ontbreken van een targetman, maar aan de beperkte voorbereidingstijd. 'We lieten te veel toe en hadden geen controle, maar dat is normaal met zo'n korte voorbereiding', oordeelde de Spanjaard voor de camera van BBC'Ik ben meer dan verbaasd hoe goed we veel dingen hebben gedaan. Maar bij voetbal draait het om doelpunten. Son scoorde en wij niet.'

Opnieuw geen doelpunt
Daarmee legde Guardiola de vinger op de zere plek. Met Gabriel Jesus en Ferran Torres beschikt de vijftigjarige oefenmeester over twee opties in de punt van de aanval, maar offensief wil het nog niet vlotten. Na de verloren Champions League-finale tegen Chelsea en de nederlaag tegen Leicester City in de strijd om het Community Shield bleef Manchester City opnieuw droog staan in een officieel duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sky Sports-analist Graeme Souness denkt dat het duel met Spurs duidelijk aantoonde waarom City nadrukkelijk achter Kane aan zit. 'City heeft een doelpuntenmaker nodig. Vorig seizoen was Gündogan topscorer', herinnerde de Schot zich. 'Het is geen rocket science, ze hebben niet voor niets op Kane geboden. Ze hebben gewoon een goede spits nodig in dat team.'

City zou inmiddels een bod van 150 miljoen euro hebben uitgebracht om Kane naar het Etihad Stadium te halen. Tottenham Hotspur, dat de 28-jarige spits onder geen beding naar de landskampioen wil laten gaan, houdt de poot nog altijd stijf. 'Harry heeft vanmorgen getraind en bereidt zich voor op een terugkeer', zei trainer Nuno Espírito Santo voor de wedstrijd. 'Zodra hij er klaar voor is, zal hij zich weer bij de groep voegen.'

Met Kane wellicht weer in de gelederen vervolgt Tottenham de Premier League zondag met een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers, City krijgt in eigen huis bezoek van promovendus Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.