Rodgers verklaart waarom hij zo trots is na zege op Feyenoord

Reacties

De spelers van Celtic verdienen niets dan lof voor de manier waarop tegen Feyenoord gestreden is. Dat vindt manager Brendan Rodgers, die in de aanloop naar het laatste groepsduel al merkte dat het met de motivatie wel goed zat.

Rodgers verklaart waarom hij zo trots is na zege op Feyenoord
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Na slechts één punt te hebben gepakt in de eerste vijf speelrondes kon Celtic woensdagavond al niet meer ontsnappen aan de vierde plaats in Groep E. Dat er weinig meer te winnen was voor de Schotten, was niet te merken op Celtic Park. 'Sommigen dachten misschien dat dit een nietszeggende wedstrijd was, maar deze wedstrijd betekende alles voor ons', vertelde Rodgers na afloop bij de BBC. 'We wilden zo graag winnen, om zo het vertrouwen te krijgen dat we op dit niveau mee kunnen strijden.'

De voormalige manager van Liverpool was vooral blij met de reactie van zijn team na de goal van Yankuba Minteh. Zo'n tegentreffer was voor Celtic vaak een kantelpunt. Nu konden The Bhoys zich wel herpakken. 'De spelers hebben laten zien dat we echt wat geleerd hebben tijdens dit proces. Voorheen kwam er dan vaak nog een winnende treffer voor de tegenstander na zo'n gelijkmaker. Petje af voor mijn team, de mentaliteit was erg goed. De spelers verdienden deze zege. Ze hebben met zoveel overgave gespeeld', aldus Rodgers.

Voor Celtic was de overwinning op Feyenoord de eerste Champions League-zege sinds september 2017, toen met 0-3 werd gewonnen bij Anderlecht. Sinds oktober 2013, toen Ajax werd verslagen, was er geen thuiswedstrijd meer gewonnen in de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.